Zagreb pobijedio Slaven Belupo 3:1

U KRANJČEVIĆEVOJ ulici je otvorena petnaesta po redu sezona Hrvatske nogometne lige koju su započeli nogometni klubovi Zagreb i Slaven Belupo. Zagreb je boljom igrom i s igračem manje zasluženo pobijedio rezultatom 3:1 (2:1).

Strijelci: 1:0 Bartolović (17), 1:1 Musa (35-11m), 2:1 Jakirović (40), 3:1 Vidović (65).

Nogometaši Zagreba imali su bolju igru uz više šansi i akcija, što je i pokazao krajnji rezultat. Najbolji pojedinac u momčadi Mile Petkovića bio je Mladen Bartolović, a kod Slaven Belupa Igor Musa. Obje momčadi prvenstvo su otvorile napadačkom igrom, a pokazale su da su željne nadmetanja.

Već u 17. minuti domaći nogometaši poveli su pogotkom Bartolovića koji je nakon ubačaja Jakirovića u gužvi uspio sa 12. metara loptu poslati u gol. Vrlo brzo je sraz Labudovića i Vručine sudac Novak kaznio najstrožom kaznom, te je s bijele točke u 35. minuti Igor Musa izjednačio rezultat.

U 40. minuti s desne strane Bartolović je dodao Vidoviću koji je efektno petom dodao Jakiroviću, a on je loptu spremio u gol za novo vodstvo "Zagrebaša". Rezultatom od 2:1 momčadi su otišle na odmor.

U drugom poluvremenu Zagreb je preuzeo inicijativu i na polovici momčadi Slaven Belupa "sakrio loptu", ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti. Rezultat je ostao nepromijenjen sve do 65. minute kada je Rajko Vidović preuzeo loptu, te ju nakon brze kontre uspio pospremiti u gol.

U 67. minuti Zagreb je igrao s deset igrača nakon što je Ivica Vrdoljak, iako je već imao žuti karton, glavom udario Bojana Vručinu. Sudac Novak nije dvoumio te je Vrdoljaka "nagradio" crvenim kartonom.

Nakon crvenog kartona suparničkom igraču, trener Karačić na teren je poslao Dodika i Jambrušića. Na izmjene Slaven Belupa odgovorio je trener Zagreba Petković koji je iz igre isključio napadača Vidovića, kojeg je zamijenio Nadarević kako bi se pojačala obrana.

Zagreb je utakmicu priveo kraju s još nekoliko akcija, no nije uspio povećati rezultat.

Puleni Mile Petkovića u prvoj utakmici 15. po redu sezone Hrvatske nogometne lige su potpuno zasluženo pobijedili rezultatom 3:1. Iako su posljednjih 25 minuta imali igrača manje, to se nije odrazilo na njihovu igru.

Susret se igrao pred 4000 gledatelja, a pravdu je dijelio sudac Ivan Novak.

Pročitajte više