Zagreb prvi put u Vršcu

U DRUGOM kolu Goodyear lige košarkaši Zagreba u subotu gostuju u Vršcu. Domaći Hemofarm u velikom se stilu uključio u ovo natjecanje i najuvjerljivijom pobjedom u prvom kolu protiv još jednog debitanta, Domžala, zasjeo na vodeću poziciju.

Zagreb je svoju prigodu propustio protiv Slovana i sad mu predstoji težak zadatak da pokuša prve bodove izvući protiv favoriziranog Hemofarma ili par dana kasnije, još jačeg Partizana. Ovaj nimalo lagan posao, "mravi" će morati odraditi puno hrabrije nego što su igrali protiv momčadi Jure Zdovca. Možda trag koji vodi ka prvoj pobjedi vodi putem činjenice da ni u Vršcu, kao ni u srijedu protiv crno-bijelih, nisu favoriti.

Momčad je u Vršac otputovala u kompletnom sastavu. Umjesto Sissoka, u sastavu će biti Danijel Krajačić koji je u pripremnom periodu odlično radio i polako se nameće treneru Tesli i traži svoje mjesto među prvih 12. Upitno je koliko će biti spreman za igru Krunoslav Simon i upravo zbog toga Tesla je u Vršac poveo i Krajačića. O statusu Simonove ozljede odlučit će doktor Smerdelj, neposredno uoči utakmice.

U internim razgovorima igrači Zagreba ističu da bi bili zadovoljni kad bi tijek utakmice bio sličan onom protiv Slovana. Dakle, da utakmica bude neizvjesna do same završnice, da obrambeno uspiju odgovoriti na igru Hemofarma i svedu rezultat na što manji broj poena. U neizvjesnoj završnici možda se ovaj put sreća okrene na stranu Zagreba. Za to će biti potrebno puno više koncentracije, puno preciznija ruka i puno više samopouzdanja. Upravo ta tri segmenta uvjetovala su poraz protiv Slovana. Budući se na greškama ući, "mravi" se nadaju da iste greške neće ponoviti i u Vršcu.

www.kk-zagreb.hr

(Arhivska fotografija)

Pročitajte više