Zagreb se nada trećoj sreći protiv Intera

BEZ TROJICE kartoniranih i s dvojicom lakše ozlijeđenih, trener Mile Petković i Pjesnici odlaze u karantenu uoči utakmice 2. kola Lige za prvaka. Uz dosadašnja dva ovosezonska poraza protiv Intera, trener Mile Petković se nada trećoj sreći, ali kaže i kako sreća prati hrabre zbog čega najavljuje otvorenu i srčanu igru.

Petkovićevu početnu momčad čine Stojkić, Labudović, Nadarević, Vrdoljak, Mujdža, Brkljača, Maksimović, Ibričić, Čutura, Klić i Bartolović. U opciji su Škorić, Pelaić, Marić, Ivanković, Čunčić, Mišković i Božić.

Zbog kartona neće igrati Brnas, Jakirović i Vidović što vratar Stojkić ističe kao stanoviti hendikep koji će nastojati nadoknaditi visoki Labudović i brzi Nadarević. Trener Petković ističe kako izostanak nekih igrača ne bi trebao značajnije ugroziti igru Pjesnika, međutim dio problema u momčadi su i posljedice ozljeda koje još prate Pelaića i Biskupa. Zagrebov Brazilac Ronielle također zbog ozljede do daljnjega neće igrati.

Petković smatra da bi stanovitu prijetnju obrani Pjesnika mogli raditi Interov brzi igrač Piškor te korpulentni Zekić s kojima će obrana Zagreba imati dosta posla.

"Idemo na pobjedu, a i nadam se trećoj sreći, međutim sreća prati hrabre, kaže narodna poslovica, stoga znamo što nam je činiti." - kaže Petković.

Vratar Stojkić očekuje da će suigrači dati maksimum od sebe, te se nada da će sutra imati što manje posla. Nakon dva i pol mjeseca u prvu momčad se vratio i Ivica Vrdoljak koji kaže kako će Pjesnici mirnom i otvorenom igrom nastojati pobijediti Inter, te kako je njemu najvažnije da nema bolova ni novih ozljeda.

Inače, u Zagrebu i dalje traju nedoumice oko crvenog kartona kojim je kažnjen Rajko Vidović. On je uz crveni karton, zbog navodnog udarca u glavu Hajdukovog igrača, kažnjen i sa 10.000 kuna te jednom utakmicom neigranja.

Petković o ovoj odluci kaže kako mu nije jasno je li Vidović doista počinio prekršaj ili nije budući da iz odluke koja je stigla u Kranjčevićevu nije jasno vidljivo da je Vidović doista učinio prekršaj.

"Ako je kriv neka bude kažnjen, ali ako to nije ustanovljeno pregledom snimke susreta, po kojoj je osnovi onda Vidović dobio ovako strogu kaznu?" - pita se trener Petković.

Pročitajte više