Zagreb teško sa Splitom, 39 koševa Perinčića

NAKON jučerašnje teške pobjede Zagreb zaostaje svega jednu pobjedu za vodećim kvartetom, ali što je još važnije Zagreb je dokazao da može pobjeđivati u serijama protiv jakih suparnika. Za Split nisu nastupili Sesar i Rađa, dok za Zagreb nije igrao Pejčinović.

U startnoj petorci Zagreba nastupili su Vidaković, Miljković, Pehar, Ivan Tomas i Perinčić, dok su za Split Croatia Osiguranje u startnoj petorci nastupili Subotić, Mimica, Žižić, Ukić i Pašalić.

Tijekom prve četvrtine igralo se dosta izjednačeno. Splićani su jako dobro pokrivali Tomasa i Miljkovića pa se Zagreb morao osloniti na ostale igrače. Ipak, krajem četvrtine Zagreb se uspio odvojiti na pet razlike. Na kraju četvrtine rezultat je bio 24:19 u korist Zagreba.

Odmah početkom druge četvrtine Split se vraća u igru i to ponajviše zahvaljujući mladom Ukiću. Ipak do izjednačenja nisu mogli. Zagreb je cijelo vrijeme držao prednost na svojoj strani. Pred kraj četvrtine Zagrebaši opet dižu prednost na pet razlike, da bi u zadnjoj sekundi Perinčić dobio dva slobodna bacanja i povećao na sedam razlike. Tako je poluvrijeme završilo rezultatom 45:38.

Odmah početkom treće četvrtine Zagreb je počeo rasipati svoje vodstvo da bi sredinom četvrtine Spilt došao u vodstvo. Tada se Zagreb počeo malo buditi i počeli smo gledati izmjene vodstva iz napada u napad da bi četvrtina završila vodstvom Zagreba od pola koša. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 66:65 za Zagreb što znači da su Splićani dobili četvrtinu sa 6 koševa razlike.

U posljednjoj četvrtini Zagreb je potegnuo i došao do vodstva od devet koševa razlike (88:79). Kada su imali napad za povećanje vodstva na više od deset koševa razlike Zagrebaši su pogriješili i nakon toga se Split budi. Splićani smanjuju na tri razlike. Zagreb tada gubi loptu što je prisililo Ivana Tomasa da napravi prekršaj na Ukiću svega tri sekunde prije kraja. Nakon što je prvo pogodio, Ukić je drugo slobodno bacanje namjerno promašio, ali Splićani nisu uspjeli doći do lopte i Zagreb pobjeđuje s 88:86.

Najbolji igrač Zagreba bio je Perinčić koji je postigao 39 koševa, a to mu je bio najbolji učinak u karijeri. Vidaković je postigao 14 koševa, a Marinović 11 koševa. U Splitu je najučinkovitiji bio Žižić koji je postigao 21 koš, zatim Mimica sa 15 koševa i Ukić sa 14 koševa.

Igračem 15. kola Goodyear lige proglašen je igrač Zagreba Ivan Perinčić.

Utakmicu su u dvorani u Trnskom pred oko 1200 ljudi sudili Saša Pukl (Slo), Milan Čanković (Hrv) i Andrej Lovšin (Slo).

Izjave s pressice

Ivan Perinčić, Zagreb
Ovo je bila izuzetno teška pobjeda. Mi smo morali pobijediti da ostanemo u utrci za ˝final four˝. Mislim da smo pokazali da nam je najteže igrati ovakve utakmice koje moramo pobijediti. Mislim da sam ja danas povukao ekipu i da smo na kraju pobjedili što je najvažnije. Tomas je izvanredno razigravao ekipu, a našeg kapetana su čuvali pa nije dao svoj uobičajen doprinos. Ja sam super zadovoljan kako sam odigrao utakmicu u kontinuitetu. Nisam imao neke periode kao prije da se nakon što zabijem desetak koševa izgubim na desetak minuta.

Mladen Starčević, trener Splita CO
Zaslužena pobjeda domaćina i trenera Anzulovića. Apsolutno se slažem da je prvo ime utakmice bio Ivan Perinčić. Mi smo svoju šansu imali u završnici, ali nismo je iskoristili. Možda smo, uz malo više sreće, mogli iznenaditi.

Dražen Anzulović, trener Zagreba
Ja sam zadovoljan pobjedom, ali ne mogu biti zadovoljan igrom. Mislim da osim Perinčića koji je odigrao briljantno nismo imali drugog igrača koji bi se razigrao. Dominacija Splita u reketu 31-14 sve govori. Bili smo premekani u duel igri i to je bio naš osnovni problem na današnjoj utakmici. Ipak, nakon pobjede nad talentiranim Splitom ja moram čestitati ekipi i moram biti zadovoljan. Ali, smeta me što nismo na pravi način znali završiti utakmicu jer smo u zadnjih 90 sekundi pružili Splitu priliku da se vrati, a oni su to skoro i iskoristili.

Ostali rezultati

Bosna - CIBONA VIP 59:103

ZADAR - Union Olimpija 93:86

Pivovarna Laško - Krka 92:85

Borac Nektar - Maccabi Tel Aviv 76:93

Široki Brijeg - Crvena zvezda 94:85

Pročitajte više