REGIJA

Zagrebačka firma obećava BiH klubu 12 milijuna maraka i stadion

Foto: EPA-EFE

PREMA pisanju bosanskohercegovačkih medija, jedna građevinska firma iz Zagreba mogla bi poslati ponudu spasa za bivšeg prvaka BiH i Jugoslavije, sarajevski Željezničar. Podsjećamo, klub se nalazi u velikim financijskim problemima. U listopadu mu je blokirano čak 13 računa.

Klub je nedavno napustio hrvatski trener Tomislav Ivković, koji je ispričao kako Željezničar nikad nije bio u gorem stanju. "Ja ovakve probleme još nisam vidio. Čelni ljudi moraju zajedno sjesti i riješiti ovu situaciju koja je jako teška. Ne govorim to zbog sebe, već zbog svih. Željo je u najgoroj situaciji u povijesti", rekao je u studenom.

Zagrebačka firma nudi 12 milijuna maraka, kamp i stadion

Građevinska firma JG - PROJEKTI poslala je ponudu o suradnji. Zainteresirani su postati strateški partner Željezničara te investirati u klub s Grbavice. U velikom projektu pričaju o novčanim ulaganjima od čak 12 milijuna maraka, novom kampu i stadionu.Priopćenje prenosimo u cijelosti

"Koristimo ovu priliku da iskažemo naš interes za strateško partnerstvo i naš ulazak u Fudbalski klub Željezničar (Sarajevo). Ističemo da smo spremni napraviti ugovor o pozajmici financijskih sredstava u kojem bismo detaljno definirali naše buduće poslovne odnose i spremili prvu ratu u iznosu od 5 milijuna KM.

Od tih sredstava bi se isplatile najprioritetnije obaveze kluba i oslobodila imovina od tereta i hipoteka. Novčana sredstva bi bila uplaćena naredni dan nakon održavanja Skupštine i smanjenja broja članova, te imenovanja novih članova.

Druga rata novčane pozajmice u iznosu od 3,5 milijuna KM bi bila prebačena tri mjeseca nakon prve rate, a treća rata bi bila prebačena tri mjeseca nakon druge rate, također u iznosu od 3,5 milijuna KM. Sva sredstva bi bila transferirana u roku od šest mjeseci.

Također, obavezujemo se da ćemo FK Željezničaru osigurati najsuvremeniji kamp za trening s najmodernijim fitness i medicinskim tretmanima i spravama posljednje generacije. Obavezujemo se izgraditi i novi stadion – arenu potpuno natkrivenu, na lokaciji postojećeg stadiona s terenom i drugim sadržajima iz kojih se u klub u narednom periodu može financirati i održavati poslovanje.

Ovakva vrsta moderne arene bila bi prva u BiH, ali i u regiji" piše u pismu namjere koje je stiglo i na adresu Faktora, medija iz susjedne države. Riječ je o firmi koja je bila realizator više građevinarskih projekata u zagrebačkim Remetama, Dubravi, Laništu i Vukomercu.

Pročitajte više