LOKOMOTIVA PRVI PUT U POVIJESTI POBIJEDILA DINAMO Zabila mu čak četiri komada (1:4)

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

DOGODILO se najveće čudo u hrvatskom prvenstvu - Lokomotiva je napokon pobijedila Dinamo. I to na kakav način, sa čak 4:1 u 25. kolu HNL-a!

Prije samo mjesec dana svi su Dinamo vidjeli kao sigurnog novog prvaka, a sada je Cvitanovićeva momčad s tri poraza u nastavku prvenstva, od čega je današnji najšokantniji, zakomplicirala utrku za naslov. Vjerojatno će to uskoro i koštati Cvitanovića posla jer je gotovo nemoguće objasniti što se događa njegovim igračima u posljednje vrijeme. 

Problemi za Dinamo počeli su u osmoj minuti kada je Kastrati izborio jedanaesterac, a Majer ga realizirao za vodstvo Lokomotive koja je u dosadašnjih 27 utakmica samo jednom ostala neporažena protiv Dinama. 
 
Kada je u 25. minuti Olmo, najbolji igrač Dinama koji je nastupao bez Soudanija i Gavranovića, izjednačio sretnim pogotkom, vjerojatno su svi pomislili da slijedi još jedan preokret na susretima ovih klubova.
 
 
 
Nakon izjednačenja Dinamo je dominirao, ali posljednja minuta prvog dijela donijela je novi šok - Kastrati je pobjegao očajnoj Dinamovoj obrani, zaobišao Livakovića i rutinski zabio. 
 
U 58. minuti novi jedanaesterac za Lokomotivu, ovaj put je upitno je li potez Rrahmanija u kaznenom prostoru zaista bio prekršaj, a s bijele točke je Majer ponovno poslao loptu u jednu i Livakovića u drugu stranu. 
 
Do kraja susreta mladi Kastrati je uspio još jednom pobjeći Dinamovoj obrani u kontranapadu i pogoditi za 4:1, a vrhunac nervoze u redovima Dinama bio je potez Doumbije u sudačkoj nadoknadi koji je dobio crveni karton nakon što je uhvatio za vrat Majera i bacio ga.
 
Sada se Hajduk 11 kola prije kraja može približiti Dinamu na šest, a Rijeka na devet bodova...

Sastavi:

Dinamo: Livaković; Stojanović, Benković, Rrahmani, Sosa; Doumbia, Ademi; Hajrović, Olmo, Fiolić; Hodžić
 
Lokomotiva: Šemper; Karačić, Majstorović, Datković, Barić; Knežević, Chago; Kastrati, Ivanušec, Majer; Radonjić

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više