Zagrebački miljenik Penn: Dečki iz Cibone zaslužuju poštovanje!



DVIJE godine nakon što je Zagreb posjetio s Efes Pilsenom, u srijedu je pod Tornjem ponovno bio Scoonie Penn. Jedan od najboljih Ciboninih stranaca u povijesti s Olympiacosom je nastavio siguran euroligaški hod, a nakon utakmice nije mu bilo teško popričati sa starim znancima.

Nakon što je prokomentirao utakmicu rekavši da je u Draženovu domu uvijek teško igrati i kako je očekivao sličan rasplet, Penn je po prvi put javno najavio povlačenje iz košarke. Iako mu preostaje još godina ugovora, postoji mogućnost da već od ljeta postane trener.

"Teško je odbiti ovakav ugovor, no na ljeto će popričati sa suprugom i vidjeti hoću li nastaviti karijeru. Mogu još mnogo dati košarci, no druge stvari mi postaju bitnije", rekao je Penn, koji je dvaput dolazio u Cibonu i ostavio neizbrisiv trag.

Još dok je bio u Ciboninom dresu pričao je kako ga sve više umara nomadski život i stalno seljakanja po Europi. Bilo je to prije nego je otišao 2006. godine. Njegova sljedeća destinacija bila je Olympiakos, potom je igrao u Efesu, Kijevu, Bologni.

"Želim više vremena provoditi s djecom i mislim ostati u košarci. Vratiti ću se u Columbus, tamo je moja momčad i vjerujem da je to način za prelazak u trenerski posao", objašnjava Penn i dodaje da nije zabrinut za život u mirovini.




Pomalo žali što Zagreb i Hrvatsku ne može nazvati drugim domom. Zbog obveza ne stigne doći turistički.

"Uvijek se rado vraćam u Zagreb, ovdje sam upoznao dobre prijatelje. Moja supruga bi voljela da posjetimo Dubrovnik, no to nikako ne mogu stići zbog košarke".

"Ovi momci zaslužuju poštovanje"


Scoonieja smo upitali koliko je upoznat a teškom situacijom u kojoj se Cibona nalazi, a momak iz Brooklyna dobro zna što je siromaštvo.

"Ti momci zaslužuju poštovanje, jer je teško igrati u takvim uvjetima. Davati sve od sebe, igrati sa srcem, a ne biti plaćen... Na kraju krajeva, ovo je naš posao. Nije igra kad moraš nahraniti obitelj. Nadam se da će sve završiti dobro", poručio je Penn Cibosima i bivšim suigračima Andriću i Roziću.

Danas već 33-godišnji organizator igre i motor tadašnje Cibonine momčadi uspješnu košarkašku karijeru izgradio je igrajući diljem Europe. Sa sveučilišta Ohio State 2000. godine došao je u tršćanski Pallacanestro Trieste, potom je igrao u Romi, Crvenoj Zvezdi, Ciboni, Makedonikosu, Scavoliniju, Efes Pilsenu, Kijevu i Virtusu Bologni.

Pročitajte više