Zagrebaši s Balićem propustili pobjedu u prvom kolu Lige prvaka

ZAGREB je remijem s njemačkim Lowenom otvorio Ligu prvaka, bilo je 33:33. U vrlo tvrdom susretu Zagreb je većim dijelom vodio, ali gosti odlaze neporaženi. U sjajnoj atmosferi Leden dvorane, najefikasniji igrač susreta je bio Kiril Lazarov sa 11 postignutih pogodaka. Zagreb je i prošle godine Ligu prvaka otvorio remijem, a u ovoj utakmici nije slavio zbog lošije igre u drugom dijelu i nekvalitetne obrane.

Gobac ogorčen: Susret su odlučili suci

Prvi dio je bo vrlo neizvjestan i gledali smo čvrstu utakmicu, a na odmor se otišlo sa rezultatom 16:14 za Zagreb.  Zagreb je od početka utakmice vodio, no nikako se nije mogao odlijepiti na više od dva gola prednosti. Vodstvu domaće momčadi je s nekoliko vrlo dobrih obrana pomogao i vratar Škof, ovogodišnje pojačanje iz Slovenije. S druge strane, Fritz je reagirao vrlo loše pa je sredinom poluvremena između vratnica stao Szmal.

Lowen je u 22. minuti uspio doći do vodstva, sa 11:9 je došao 11:12. Tome je najviše pomoglo isključenje Duvnjaka i Vorija kojem je sudac svirao igranje nogom. No, čim se su se Zagrebu vratili isključeni igrači uzeo je igru u svoje ruke i preuzeo vodstvo.

Odmah u početku drugog dijela Lazarov zabija i Zagreb prvi put ima tri pogotka prednosti, no gosti su vrlo brzo došli do 18:18, a potom i do vodstva. Ali, ni Zagrebaši, predvođeni Kirilom Lazarovim, nisu ostali dužni pa se u tim trenucima igrao gol za golom.

U 33. minuti prvo je zabio Horvat, zatim Balić krade loptu i zabija svoj šesti zgoditak za plus dva Zagreba. Domaći su nakon toga nekoliko puta imali tri gola prednosti i kad se činilo da će slomiti otpor gostiju, Lowen bi se vratio u igru.

U 56. minuti Klimowets zabija za 31:30, no sjajni Lazarov izjednačuje u sljedećem napadu. Minutu i pol prije kraja Džomba iz sedmerca postiže zgoditak za vodstvo Zagreba, u sljedeće napadu Škof brani udarac Harboku, no sudac svira sedmerac zbog prijestupa Vorija. Filip je siguran sa sedam metara i Zagreb ima posljednji napad za pobjedu. Međutim, slabi udarac Lazorova Szmal lako hvata.

Vrlo dobar kod Zagreba je bio Škof sa 13 obrana, dok je najubojitiji igrač Lazarov sa 11 postignutih pogodaka. Balić je zabio 6, a Horvat i Duvnjak po četiri.

Kod gostiju je vratar Szmal skupio sedam obrana, Sigurdsson je upisao osam pogodaka, a Harbok sedam.

M.Pa.
Foto: K.H.

Pročitajte više