Zahovič: Slovenija će biti bolja od Engleske

U DVANAEST godina igranja za izabranu vrstu Slovenije (1992.-2004.) Zlatko Zahovič postigao je 35 pogodaka u 80 susreta. Najbolji je strijelac slovenske nogometne reprezentacije svih vremena.

Aktualni sportski direktor NK Maribora prokomentirao je svrstavanje Slovenije u skupinu C Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici. Podsjetimo, kuglice su odlučile da će se Slovenci za plasman u osminu finala boriti s Englezima, SAD-om i Alžirom.

"Skupina nam je lijepa, ali ne i lagana. Može se dogoditi da izborimo plasman u sljedeći krug, no moguće je i da ne prođemo dalje. Englezi su svakako favoriti grupe i dobro je što posljednju utakmicu igramo protiv njih, jer bi do tada sve već moglo biti odlučeno", veli Slovenac čiji su se sunarodnjaci na SP plasirali pobjedom protiv Rusije kroz dokvalifikacijske utakmice, te nastavlja:

"Moramo biti oprezni jer SAD ima jaku reprezentaciju, a oni koji će podcijeniti Alžir mogli bi se jako iznenaditi. Većina njihovih reprezentativaca nastupa u francuskim klubovima, tehnički su nadareni, brzi i jaki. Jasno je da ćemo morati studiozno proanalizirati naše suparnike."

Da Zahovič, ipak, pršti od optimizma dokazuje sljedeća izjava:

"Slovenija će biti pobjednik skupine, Engleska druga u njoj, a slijedit će ih SAD i Alžir. Engleska reprezentacija puna je zvijezda i izraženog ega. Nisu u stanju provesti mjesec i pol dana zajedno a da se ne posvađaju."

"Mislim da je Brazil najveći favorit za naslov, Nijemci su uvijek opasni, kao i Talijani, čija je skupina vrlo lagana (Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka, op.a.). Mogu si čak i dozvoliti da odmaraju igrače tijekom igranja po skupini. Nemojmo zaboraviti niti Španjolsku. Europski su prvaci vrlo jaki ", zaključio je Zahovič.

Pročitajte više