Zajec će danas održati sastanak s Jakirovićem i igračima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je sinoć u Solunu doživio debakl protiv PAOK-a u uzvratnoj utakmici osmine finala Konferencijske lige i porazom 5:1 ispao iz Europe. Momčad se vratila u Zagreb i poslijepodne će imati trening uoči nedjelje i utakmice 27. kola SuperSport HNL-a protiv Rudeša.

Poraz u Solunu težak je udarac za Sergeja Jakirovića i njegove igrače, koji su taman ušli u kakvu-takvu formu i činilo se da hvataju zamah za finiš sezone. Sad im je ostao samo SHNL, u kojem nemaju pravo na krivi korak, a utakmica s Rudešom zadnja je uoči reprezentativne pauze.

Dinamovi navijači zazivaju smjenu Jakirovića, ali do nje najvjerojatnije neće doći. Uprava na čelu s Vlatkom Peras je već nekoliko puta stala iza njega, a podršku mu je po preuzimanju funkcije iskazao i novi predsjednik Velimir Zajec.

Zajec ne može smijeniti Jakirovića, ali će doći na sastanak

On je sinoć uživo gledao Dinamov debakl u Grčkoj, a danas će, kako doznajemo, doći na poslijepodnevni sastanak s prvom momčadi. Porazgovarat će s Jakirovićem i glavnim igračima, reći im svoje viđenje trenutačne situacije i podržati ih, a to je trenutačno jedino što može napraviti.

Zajec nema ovlasti smijeniti Jakirovića čak i kad bi to želio. To može učiniti jedino Uprava, koja i dalje živi u neizvjesnosti oko svoje budućnosti. Kako smo ranije pisali, sadašnji sastav uprave (Peras, Tomačić, Podnar) ostat će u klubu do ljeta i tek na kraju sezone moglo bi biti velikih rezova, kako u hodnicima tako i u svlačionici.

Pročitajte više