Zajec: U Hrvatsku bih se vratio samo kao izbornik

LEGENDA Dinama i izvršni direktor engleskog Portsmoutha Velimir Zajec zainteresiran je za mogući transfer Nike Kranjčara u svoj novi klub.

"Teško mi je shvatiti da netko tjera tako talentiranog mladog dečka bez obzira ako mu igre nisu bile na visini očekivanja. Mene uvijek zanimaju pravi igrači, pogotovo mladi. Ako u perspektivi Niko može i želi doći u Premier ligu, spreman sam razgovarati." - rekao je Zajec u intervjuu za Sportske novosti.

Zeko se u nešto više od godinu dana od kako je prešao na klupu Portsmoutha profilirao kao odlična zamjena za Harrya Redknappa za kojeg misli kako se zasitio kluba i da mu je bila potrebna promjena. Iako Zeko nije želio poziciju trenera, ipak je uskočio na to mjesto. Budući da je vlasnik kluba Milan Mandarić zadovoljan rezultatima svoje momčadi, odlučio je zadržati Zajeca na trenerskoj poziciji do kraja prvenstva.

Zajec je poprilično zadovoljan stanjem koje je zatekao u momčadi, ali ipak je uveo određene promjene u pristupu i organizaciji igre. "Zatekao sam momčad  liberalnog pristupa s puno ofenzive i manje taktičke discipline. Igrači su odlično ." - naglasio je.

"Momčad je sastavljena od dosta starijih igrača, sada sam uveo nekoliko mladih jer se momčad iscrpljuje stalnim igranjem." - rekao je Zajec dodajući da nema široki fond igrača pa zbog toga rotira igrače kako bi izdržali ritam čestih nastupa.

Na pitanje o povratku u hrvatski nogomet, Zajec razmišlja jedino o izborničkom mjestu. "Istina je da bih u hrvatskom nogometu još jedino to radio s velikim entuzijazmom. Nakon toga bih mogao otići u nogometnu mirovinu." - potvrđuje Zeko te dodaje da bi se tog posla prihvatio jedino u početku ciklusa, nikako u tijeku natjecanja. No, za sada su sve Zekine ambicije vezane uz Portsmouth.

Što se tiče klubova 1. HNL, Zajec smatra kako je veliki problem nejasna vlasnička struktura te odgovornost pojedinaca u klubovima. "Generalno je hrvatski nogomet u neredu," smatra Zajec te ključnim smatra privatizaciju klubova i njihovo jačanje kako bi se izvukli iz depresije u kojoj se trenutno nalaze.

Što se tiče posljednjih turbulencija u Dinamu, Zeko kaže kako je daleko od događanja te da mu je teško komentirati. "Iznimno mi je bilo krivo što su ispali iz Kupa UEFA, a bili su tako blizu proljetnom europskom snu." - te dodaje da mu je Dinamo uvijek u mislima i da će vječno biti njegov navijač.

Foto: FAH

Pročitajte više