Zajec: Vratit ću publiku i zagrebački duh na Maksimir

VELIMIR ZAJEC pred sobom ima tešku zadaću. Novi Dinamov trener zacrtao je od Modrih napraviti momčad koja igra ofenzivno, sa što manje dodira, a da pritom publika uživa u predstavi. Zeko će momčad 7. lipnja povesti na pripreme, a evo što od svega očekuje:

"Pripreme ćemo bazirati na lopti i uigravanju jer želimo da igrači što brže dođu u natjecateljsku formu. Tražit ću da se igra što jednostavnije i okomitije i s manje dodira. Također, i obrana je jako važna. Momčad se mora graditi od obrane jer je to temelj koji omogućuje da igrate ofenzivno ili defenzivno. U Europi se moramo prilagođavati protivnicima, ali to ne znači da ćemo igrati destruktivno. U svakom trenutku moramo imati igru koja će privući gledatelje", rekao je Zajec za službenu stranicu Dinama.

Zajec je zatim iznio svoje planove za sljedeću sezonu.

"Moramo stvoriti prepoznatljivu igru i vratiti publiku na stadion, stvoriti nogometnu predstavu. Moramo stvarati više šansi i zabijati više golova. Moja je vizija vratiti zagrebački duh na Maksimir i stvoriti respekt igrača prema klubu. Želim prvo mjesto u HNL-u i ulazak u Europsku ligu."

Zajec je istaknuo da će dati priliku mladim igračima.

"Volim mlade igrače i puno sam radio s njima. Naravno, treba ih "dozirati", što nije uvijek lako. Ali svakako ćemo s njima puno raditi i to je moja želja", kaže Zajec.

Pročitajte više