Zanetti brani Messija: I ja sam se posvađao s Militom, to je normalno kada igramo loše

VRLO slabo su argentinski nogometaši otvorili ovogodišnju Copa Americu kojoj su domaćini. Na startu su ostvarili dva remija, prvo protiv Bolivije (1:1), pa i Kolumbije (0:0).

Domaći navijači su razočarani tim predstavama jer su očekivali, kao i još uvijek, odlične predstave svoje razvikane momčadi kao i naslov prvaka. No, umjesto da pobjeđuju i lijepo igraju, u argentinskoj momčadi se svađaju i igraju vrlo slabo.

Posljednjih dana su mediji pisali o svađi Lionela Messija i Nicolasa Burdissa u svlačionici nakon remija protiv Kolumbije. Najiskusniji među njima, 37-godišnji Javier Zanetti, pokušava, pak, primiriti situaciju.

"Nisu se samo njih dvojica svađala. I ja sam upao u svađu s Gabrielom Militom, ali smo nakon svega opet prijatelji. Takve stvari su normalne, pogotovo kada nema dobrih rezultata", rekao je igrač Intera i nastavio:

"Igramo slabo i osobno sam razočaran. Nakon nekog vremena sam opet u reprezentaciji na velikom natjecanju i očekivao sam više. Svi imaju pravo kritizirati nas, posebno navijači, a mi se moramo izvući iz ovih problema. I dalje vjerujem u ove dečke i našu reprezentaciju."

Batista: Argentina će igrati u finalu Cope

NI nakon dvije vrlo slabe predstave na ovogodišnjoj Copa Americi, južnoameričkom nogometnom prvenstvu, izbornika argentinske reprezentacije Sergija Batistu ne napušta optimizam.

Argentina je u skupini A natjecanja kojem je domaćin najprije odigrala neodlučeno protiv Bolivije (1-1), a zatim i protiv Kolumbije (0-0). Nakon dva kola se nalazi na trećem mjestu u skupini i uoči dvoboja protiv Kostarike u ponedjeljak joj itekako "visi" plasman u četvrtfinale. Unatoč tome, Batista je uvjeren da će njegova momčad igrati u - finalu.

"I dalje vjerujem u potencijal ove momčadi, kao što sam vjerovao i uoči Cope. U prijateljskim smo utakmicama pokazali da možemo igrati dobar nogomet. Sada su pred nama četiri finala, za početak u ponedjeljak protiv Kostarike. Na koncu nas vidim u finalu Copa Americe, treba nam naslov", izjavio je Batista.

Na upit hoće li biti kakvih promjena u sastavu za dvoboj protiv Kostarike, Batista nije ponudio konkretan odgovor.

"Moguće su neke promjene, ali nastavit ćemo igrati istim načinom. Obavit ćemo nekoliko razgovora s igračima kako bismo im podigli moral. To je u ovom trenutku najvažnije."

Pročitajte više