Žapci potopili Cattaro u Kotoru i šestom uzastopnom pobjedom preuzeli vrh Jadranske lige!

FURIOZNIM drugim dijelom utakmice, a nadasve trećom četvrtinom vaterpolisti Mladosti u šestom su kolu Jadranske lige na gostovanju u Kotoru uvjerljivo svladali domaći Cattaro Maximus rezultatom 8:12 (2:0, 2:2, 1:6, 3:4) preuzevši tako vrh Jadranske lige obzirom na rezultat utakmice iz Dubrovnika - Jug i Jadran iz Herceg Novog odigrali su 7:7. Najefikasniji u redovima Mladosti bio je Petar Muslim s četiri gola, po dva su dodali Krešimir Zubčić i Marko Martinić dok su s po dva zgoditka u domaćoj momčadi prednjačili Žanetić, Varga i Đogaš.

Ovakav rasplet utakmice teško da se mogao naslutiti poslije prve četvrtine koju su domaćini odigrali odlično. Dvojica Splićana u redovima Cattara, Ivan Žanetić i Teo Đogaš u trećoj su minuti dvoboja zabili dva pogotka unutar tridesetak sekundi igre,  a rezultat se do kraja prve dionice nije mijenjao (najbliže pogotku bio je Frano Karač koji je propustio realizirati čistu kontru u kojoj je išao jedan na jedan).

Zasluge za netaknutu mrežu Cattara ponajviše pripadaju sjajnom crnogorskom vrataru Gojku Pijetloviću koji je svojim obranama izluđivao Mladostaše. Isto tako, i četiri puta pogođen okvir gola bio je znak da stvari nisu sjele na svoje mjesto, barem na početku utakmice.

U drugoj četvrtini gledali smo sličnu priču, a nakon što je Ivan Žanetić iskoristio isključenje Antonija Petkovića poslije minute odmora koju je pozvao crnogorski trener na semaforu je svijetlilo 3:0. Odmah nakon ovog Žanetićeva gola uzvratio je na drugoj strani Ivan Milaković, Žanetić je potom zaradio drugo isključenje nakon što Cattaro nije uspio iskoristiti svoj napad, a Petar Muslim s istekom kazne Žanetiću pogodio je za 3:2. Iduća akcija Crnogoraca donijela je pogodak Varge za 4:2 nakon i s tim rezultatom otišlo se na odmor na polovici utakmice.

Briljantna Mladost: Pijetlović u trećoj četvrtini torpediran šest puta!

Uslijedila je nakon toga fantastična predstava Mladosti, četvrtina za pamćenje. U prve dvije minute golovima Petkovića, Zubčića i Martinića okrenuli su rezultat i sve što su do kraja dvoboja dopustili domaćim vaterpolistima bilo je izjednačenje na 5:5 iz uspješno realiziranog peterca Đorđa Filipovića. Od toga je trenutka u bazenu postojala samo jedna momčad - Mladost. Poslije isključenja Varge Duje Živković je pogodio za 5:6, a poslije nekoliko minuta nervozne i nepovezane igre na obje strane Martinić i Letica su postavili 5:8.

Pokušali su u posljednjoj četvrtini domaćini preokrenuti rezultat, ali jednostavno nije bilo snage. Na samom startu posljednjeg perioda utakmice Zubčić je svojim drugim golom riješio pitanje pobjednika, a mrežu Pijetlovića koji je, kao i Pavić ipak uspio skupiti dvoznamenkasti broj obrana, triput je pogađao Muslim.

Na ovaj način Mladostaši su ispisali najljepšu moguću pozivnicu svim ljubiteljima vaterpola u Zagrebu za subotnji okršaj protiv Juga, prošlogodišnjeg premijernog pobjednika Jadranske lige, koji je na rasporedu u subotu u 16 sati.

Pročitajte više