Zapelo je: Kalinić prošao liječnički, ali transfer u Atletico još nije služben

Foto: Guliver Image/Getty Images

NIKOLA KALINIĆ je prije dva dana u Madridu uspješno prošao obavezne liječničke pretrage i samo se čekala formalnost, odnosno da Atletico i službeno objavi da je hrvatski napadač novi član viceprvaka Španjolske i pobjednika Europa lige.

Međutim, 48 sati kasnije do službene objave još nije došlo. Gdje je zapelo? Problem je što Atletico nije još uvijek prodao Kevina Gameira koji je bio na korak od Valencije pa su pregovori zapeli.

Ipak, Gameiro ima i drugih ponuda i za očekivati je da će pronaći novu sredinu, a Kalinić samo čeka njegov odlazak kako bi i službeno postao novi član momčadi koju vodi Diego Simeone.

Za napadača koji je do sada igrao za Hajduk, Blackburn, Dnipro, Fiorentinu i Milan, za koje je u ukupno 376 nastupa postigao 138 golova, Atletico će Milanu platiti 15 milijuna eura u četiri rate tijekom iduće tri sezone u kojima će Kalinić igrati za madridski klub. 

Milan ga je kupio prošlog ljeta u sklopu velike rekonstrukcije momčadi, ali Kalinić nije opravdao 20 milijuna eura, koliko je iznosila odšteta za njega. 

U 41 nastupu postigao je samo šest golova, a trener Gattuso i navijači, osim Kalinićevom neefikasnošću, bili su nezadovoljni i njegovim nedovoljnim zalaganjem, pa su sve strane jedva čekale prekid suradnje. 

Pročitajte više