Žaper zaplakao na nosilima. Otišli mu križni ligamenti?

Foto: Luka Stanzl /PIXSELL

''NE bih želio biti prorok, ali prognoze nisu dobre. Na tom se mjestu ozlijedio i Lovre Kalinić. Neću komentirati teren, žao mi je svih igrača koji na tome igraju'', nakon pobjede nad Rudešom rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan komentirajući izgleda tešku ozljedu Mihaela Žapera.

Veznjak koji je u Hajduk stigao iz Osijeka na početku sezone u 85. minuti, krenuo je na jedan udarac Vukmanovića kojeg je obranio Lučić. U tom pokušaju noga mu se zarotirala i izgleda da su otišli prednji križni ligamenti. Žaper je u suzama na nosilima iznesen s terena, a ako se potvrdi da je u pitanju ta ozljeda, mogao bi propustiti čak nekoliko mjeseci. Ozljeda prednjih križnih ligamenata je jedna od najtežih u sportu i igrači znaju biti izvan terena od šest do čak devet mjeseci. 

Inače, Hajduk je pobijedio Rudeš u gostima 2:0 golovima Marka Livaje u 48. i Leona Dajakua u osmoj minuti nadoknade. Hajduk se ovom pobjedom vratio na dva boda zaostatka za vodećom Rijekom, koja je ranije danas pregazila Lokomotivu 4:0.

Pročitajte više