GOL GODINE

Zašto je Hazard ovako slavio gol godine?

Screenshot: Youtube

EDEN HAZARD velemajstorskim veleslalomom kroz šestoricu igrača West Hama došao je u priliku za gol i iskoristio je. Bila bi velika nepravda da ovakvu akciju nije okončao zgoditkom, prvim od dva Chelseajeva gola za pobjedu od 2:0 protiv gradskog rivala u 33. kolu Premier League. 

Primio je loptu na 40-ak metara od gola West Hama, bez problema u nekoliko brzih koraka prošao između dvojice protivnika, Marka Nobela i Declana Ricea, da bi ga dočekali još Fabian Balbuena i Angelo Ogbonna. Slalomom je izbacio i njih iz igre, nakon čega ga je očajnički klizećim startom pokušao blokirati zadnji igrač gostiju Ryan Fredericks. Nije uspio, kao što je i Lukasz Fabianski neuspješno izašao sa svog gola u  pokušaju da ga spasi. 

Već sada se može reći da je ovo jedan od golova godine, najljepši u sjajnim zgodicima bogatoj Hazardovoj karijeri, te individualna majstorija u rangu onih Peleovih, Maradoninih i Messijevih.

Hazardov gol života pogledajte ovdje

Veliku pažnju privukla je i Hazardova proslava ovog remek-djela. Okrenuo se prema loži Stamford Bridgea i gestikulirao s rukama na ušima, kao da poručuje "da vas sada čujem".

Hazard je tako odao počast svom uzoru, također velikoj desetki, Juanu Romanu Riquelmeu, koji je prije 18 godina na taj način obilježio gol za Bocu Juniors protiv River Platea u Superclasicu, derbiju Buenos Airesa.

To je jedna od najpoznatijih proslava u povijesti Boce. Obožavani Riquelme je zabio iz odbijanca nakon što je Riverov golman Franco Constanzo obranio penal. Riquelme se na loptu bacio glavom i pogodio.

Na tribinama Bombonere nastao je delirij, a golgeter je slavio slavnom grimasom, nazvanom "Topo Gigio", usmjerenom prema predsjedničkoj loži i gazdi Mauriciju Macriju, koji ga je kritizirao da se ne daje dovoljno zbog milijunskih ponuda europskih velikana.

Riquelme je zatim otišao u Barcelonu, pa Villarreal, a kući se vratio 2007. Tada mu je Macri na dočeku poklonio lutku koja izvodi "Topo Gigio".

Hazard je veliki obožavatelj Riquelmea i to je istaknuo puno puta. Cijeni ga zato što je umjetnik lopte, dribler i fenomenalan tehničar, dakle, ima iste odlike kao i on. 

Uvrstio ga je u svoju idealnu momčad, zajedno sa Zidaneom, Ronaldinhom i Henryjem:

"Plakao" je kada se argentinski čarobnjak oprostio:

Osjećaji su uzajamni jer Riquelme mu je nedavno poklonio potpisani dres Boce s posvetom "Genijalcu Hazardu": 
 

Pročitajte više