rukometni euro

Zašto najbolji rukometaš Europe ne igra za Srbiju na Euru?

Foto: EPA

SRPSKI rukometaš Petar Nenadić proglašen je najboljim rukometašem Europe u 2019. godini prema izboru Europske rukometne federacija (EHF).

Bek mađarskog Veszprema je do laskave titule stigao ispred braće Karabatić iz Francuske, Danca Mikaela Hansena, Hrvata Luke Cindrića te Španjolca Arpada Šterbika.

Zanimljivo je da najbolji rukometaš Starog kontinenta nije član reprezentacije Srbije koja u Grazu igra rukometni Euro u skupini A s Hrvatskom, Bjelorusijom i Crnom Gorom.

Nenadić se povukao iz reprezentacije nakon sukoba s bivšim izbornikom na EP-u u Hrvatskoj prije dvije godine. Tada je Srbiju vodio Jovica Cvetković.

"Pauza ili oproštaj, nisam siguran još uvijek, ali u svakom slučaju, potrebna mi je pauza poslije dosta godina i samo dva propuštena natjecanja u nacionalnom dresu. Potreban mi je break u svakom smislu. Vrijeme će pokazati hoće li biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija", rekao je Nenadić.

U ženskoj konkurenciji, laskava titula najbolje rukometašice koja igra u Europi pripala je Brazilki Eduardi Amorim, koja nastupa za mađarski Gyõr.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više