TRANSFERI

Zašto navijači Rijeke dolazak Halilovića slave zapaljenom kućom?

Foto: Profimedia

RAZOČARANJE navijača Rijeke nakon jako lošeg kraja prošle sezone te odlaska niza igrača prije početka nove, ekspresno se pretvorilo u euforiju. Podsjećamo, Rijeka je do pred kraj prvenstva bila u konkurenciji za naslov u SuperSport HNL-u, ali onda se u samoj završnici raspala te sezonu završila kao tek četvrta, s čak 14 bodova manje od prvaka Dinama. U kupu je također razočarala nakon sjajnog niza. Prvo je oduševila izbacivanjem Dinama i Osijeka, ali u finalu je uvjerljivo izgubila od Hajduka.

Raspad u finišu borbe za duplu krunu pratio je raspad momčadi

Odmah zatim otišli su Hrvoje Smolčić, Domagoj Pavičić, Robert Murić, Josip Drmić, Adam Gnezda Čerin, Sava Arangel Čestić, Issah Abass te trener Goran Tomić. Praktički kompletna prva momčad. No sportski direktor Robert Palikuća ponovno je i ekspresno složio jako dobru momčad i to za, barem za sad, nula eura. 

Ipak, Palikuća je ekspresno složio jako dobru novu ekipu

Haris Vučkić ostao je u Rijeci, a kao slobodni igrači došli su Matej Mitrović iz Bruggea, Mateo Pavlović iz Amiensa, Pablo Alvarez iz Bugarske te iskusni veznjak Mario Vrančić, koji je posuđen od Stoke Cityja. Anton Krešić ostao je na još jednoj posudbi, budući da Atalanta na njega više ne računa, tako da je Rijeka pokrpala manje-više sve rupe koje su nastale spomenutim odlascima.

Navijači oduševljeno reagirali na povratak Hrvatskog Messija u domovinu

Navijači Rijeke na vijesti o svim ovim ostancima i dolascima reagirali su pozitivno. No, zadnji u nizu dolazaka, onaj Alena Halilovića, oduševio ih je. Igrač koji je sa 16 godina postao najmlađi reprezentativac Hrvatske u povijesti te prozvan "Hrvatskim Messijem" i prodan Barceloni za 5 milijuna eura, nakon čega je igrao još i za Milan, nije se razvio kako se očekivalo.

Miško, još Kreilach i Rujevica je rasprodana

Međutim, još uvijek je zvijezda u hrvatskim okvirima. Pokazuju to i reakcije javnosti na vijest o Halilovićevom povratku u Hrvatsku nakon osam godina. Objavu da je on novi igrač Rijeke navijači su na Facebook stranici kluba popratili pohvalama, posebno sportskom direktoru Palikući. On je dobio i kombinaciju emotikona kojim označavaju njegovo prezime:

"🔥🏠 se zahuktao!"

"Najbolje odrađeni prijelazni rok u zadnjih nekoliko godina definitivno. Pohvale gospodinu Palikući. Svima onima koji se smiju Haliloviću brzo će im Alen začepiti usta, oživjeli smo mnoge igrače pa ćemo i njega."

"Još Majstorovića dovest iz Hrvatskog Dragovoljca i kompletni smo. Odlično odrađen prijelazni rok za razliku od prijašnjih."

"Još Kreilacha dovedi Miško i imaš Rujevicu rasprodanu."

"Oživjeli su mnogi na toj Kvarnerskoj buri i Alen će, a kad oživi, e onda mislim da će u najmanju ruku biti zanimljivo."

"Haladona welcome!"

Pročitajte više