ZATO JE TOLIKO POSEBAN U ovoj situaciji 99,99 posto igrača bi nabilo loptu na tribine, ali ne i on

Screenshot (Youtube)

JEDAN je od najpodcjenjenijih nogometaša današnjice. Igra u takvoj momčadi i na takvoj poziciji da samo rijetki primijete koliko toga dobroga za Barcelonu već godinama radi Sergio Busquets. 
 
Osim što je 29-godišnji Katalonac vođa Barcelone u rijetkim trenucima kada momčad s Camp Noua nema loptu, on je i prvi u izgradnji napada jedne od najdominantnijih momčadi svijeta. Kada Barcelona dobije loptu (ili je Sergio sam osvoji), lopta ide do njega, a on je po običaju već prije prvog kontakta s loptom snimio situaciju na travnjaku i pronašao slobodnog suigrača. 
 
Čovjek je koji savršeno Barceloni daje ritam, kontrolira posjed lopte i priprema teren za napad ili kontranapad. I sve to, uglavnom, pod pritiskom.
 
Jedna situacija s utakmice protiv Las Palmasa (3:0), na kojoj je golom glavom načeo goste, pokazuje zašto je Barcelonin zadnji vezni toliko poseban. Pod pritiskom na osam metara od svog gola, stvorio je obećavajući kontranapad. 
 
U situaciji u kojoj bi 99,99 posto igrača nabilo loptu na tribine, posebno pri rezultatu 0:0, on je pronašao malo bolje rješenje. Lažnjakom se riješio suparnika koji ga je napao, a zatim svojom lošijom nogom i sjajnim proigravanjem gurnuo Luisa Suareza u kontranapad. 
 

Pročitajte više