Zatvorske kazne za navijače Rome i Lazija

SUD u Rimu kaznio je četvoricu navijača zatvorom zbog nereda uzrokovanih tragičnom pogibijom Lazijeva navijača Gabriela Sandria.

U studenom prošle godine tragično je preminuo Gabriel Sandri, vatreni navijač rimskog Lazija, koji je imao namjeru spriječiti eskalaciju sukoba dviju navijačkih skupina na autocesti 200-ak kilometara sjeverno od Rima.

Gotovo sedam mjeseci nakon tragedije koja je potresla cijelu Italiju, sud u Rimu kaznio je četvoricu navijača kaznama zatvora zbog nereda koje su izazvali oko Olimpijskog stadiona nakon tog nemilog događaja.

Naime, nakon što su mediji objavili da je Lazijev navijač Gabriel Sandri ubijen u Toskani prilikom intervencije policije, navijači Rome i Lazija sukobili su se sa policijom, napadom na njihova vozila, a došlo je i do pokušaja demoliranja prostorija Talijanskog olimpijskog saveza i dvije policijske postaje.

Jučer su dvojica huligana, navijač Rome i navijač Lazija, koji su predvodili nerede, kažnjeni sa pet, odnosno četiri godine zatvora što je puno blaža kazna od one koju je tražio javni tužitelj.

Javni tužitelj predlagao je desetogodišnje zatvorske kazne ocijenivši njihovo ponašanje terorističkim činom, ali sudac nije prihvatio takvu kvalifikaciju i dosudio je blaže kazne.

Preostala dvojica navijača, koji su simpatizeri Lazija, kažnjeni su sa po dvije godine zatvora uvjetno.

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više