Završila čarolija Quevillyja u francuskom Kupu

MOMČAD PSG-a pobijedila je kao gost u polufinalu Kupa Francuske amatersku momčad Quevillyja s 1-0, te izborila finalnu utakmicu protiv Monaca.

Quevilly, koji se natječe u četvrtom razredu francuskog nogometa, u prethodne dvije runde je priredio dvije senzacije, te je kao domaćin eliminirao dva prvoligaša. Nakon što je u osmini finala pobijedio Rennes s 1-0, Quevilly je u četvrtfinalu bio bolji od Boulognea, kojeg je svladao s 3-1.

Quevilly je 1968. godine igrao polufinale Kupa Francuske kojeg je lani osvojila momčad Guingampa. No, njihov "čarobni" put amaterske družine okončan je u polufinalu. PSG je slavio s 1-0 golom Erdinga u 53. minuti.

U utorak je momčad Monaca postala prvi ovogodišnji finalist Kupa Francuske, svladavši kao domaćin Lens s 1-0 u produžecima.

Finalni dvoboj na rasporedu je 1. svibnja na Stade de Franceu. PSG je dosad sedam puta osvajao Kup Francuske, a posljednji puta 2006. godine. Monaco je, pak, pet puta bio pobjednik, ali posljednjeg trijumfa se njegovi mlađi navijači teško mogu sjetiti, jer se dogodio 1991. godine.

Kup Francuske, polufinale:

Quevilly - PSG 0-1 (Erding 51)

Pročitajte više