Završilo Državno prvenstvo srednjoškolskih športskih klubova

SVEČANIM zatvaranjem, u kiši okupanoj pulskoj Areni, u srijedu navečer završilo je Državno prvenstvo školskih športskih klubova Hrvatske.

Igre je zatvorio Martin Oršolić, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa, a Pobjednički sastavi u svim športovima nagrađeni su posebnim trofejom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Najbolje nogometaše darivao je bivši "vatreni" Dražen Ladić.

Nogometaši Ekonomista, kluba Ekonomske i trgovačke škole iz Čakovca, hrvatski su srednjoškolski prvaci u malom nogometu. U finalnoj utakmici Državnoga prvenstva, u uzbudljivoj završnici, na šesterce su nadjačali učenike Srednje škole Hvar sa 4:3.

Rukometaši "Gimnazijalca" iz Metkovića, Hrvatski su srednjoškolski prvaci, nakon što su u finalnoj utakmici Državnog prvenstva nadjačali "Srednjoškolac" iz Ivanca sa 17:16.

Kod djevojaka najbolje su bile rukometašice ŠŠK "Srednjoškolac" iz Koprivnice svladavši u finalu ŠŠK "UM" iz Sesveta sa 17:10.

Košarkaši "Srednjoškolca" iz Valpova prvaci su u muškoj konkurenciji nakon što su u finalu nadjačali srednjoškolce Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke sa 60:48.

Košarkašice III. Gimnazije iz Zagreba premoćno su osvojile prvo mjesto u konkurenciji djevojaka na Državnom prvenstvu srednjoškolskih školskih športskih klubova pobijedivši u finalu kolegice iz ŠŠK "Četvrta"(IV. Gimnazija , Zagreb ) sa 48:36.

Srednjoškolski odbojkaši pružili su vrlo uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu u završnici Državnog prvenstva. U finalu nakon odigrana dva seta rezultat je bio neodlučen, a u trećem setu smireniji su bili igrači Športske gimnazije iz Zagreba i sa 2:1 (23:25, 25:14, 15:8) pobijedili ekipu "Ždral" iz Gimmazije Daruvar, dok su

kod djevojaka dominirale odbojkašice kluba "Dominik Savio" iz riječke Salazijanske klasične gimnazije koje su sa 2:0 (25:19, 25:21) nadvisile kolegice iz ekipe "Polet" za koji su nastupale učenice Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca.

U ponedjeljak, 17. svibnja, počinje Državno prvenstvo školskih športskih klubova osnovnih škola.

Pročitajte više