Zavrzlame oko ugovora Carlosa Teveza

NOGOMETAŠ Manchester Uniteda Carlos Tevez ugovorno nije vezan za klub, već za privatnu menadžersku agenciju MSI. Prema europskim zakonima može, pod uvjetom da želi, raskinuti odnos.

Potvrdio je to za engleski Sun Chris Heaton-Harris, britanski zastupnik u Europskom parlamentu.

"Jednistveno je i bizarno da je nogometaš ugovorom vezan za pravnu osobu, a ne za nogometni klub",  rekao je parlamentarac nastavivši:

"U smislu radnog prava, Carlos Tevez ima važeći ugovor o radnom odnosu s kompanijom. No, ukoliko izađe pred Europsku komisiju i zatraži oslobađanje od radne obveze, europski će zakoni biti na njegovoj strani. "

"Tevez ima ugovor o radu. Europski zakoni jasno govore da poslodavac ne može zadržati radnika želi li ovaj prekinuti radni odnos. Po zakonima Europske unije, dakle, Tevez ima pravo raskinuti svoj ugovor. "

Takav bi rasplet radikalno pojeftinio Argentinčeve usluge, koji upravo na Old Traffordu završava dvogodišnje posudbeno razdoblje. Za otkup ugovora agenciji MSI, koju vodi Iranac s engleskim prebivalištem Kia Joorabchian, budući će klub-vlasnik Argentinca morati isplatiti između 25 i 32 milijuna funti odštete.

Na taj bi način Manchester United i trener Alex Ferguson svakako mogli pokušati zadržati Teveza. On zasad, međutim, ne osjeća moralno pravo raskinuti ugovor s agencijom kojoj je zahvalan za vlastiti nogometni razvoj.

Sam je njegov menadžer, spomenuti Joorabchian, izjavio da mjesto nastavka karijere Teveza ovisi o njemu samom.

"Nije u pitanju novac, nego je u pitanju Carlosova i želja njegove obitelji. To pokazuje činjenica da smo odbili neke iznimno dobre ponude. "

Joorabchian je, tvrdi Sun, mislio na onu iz madridskog Reala, koji je za 25-godišnjeg argentinskog reprezentativca nudio 40 milijuna funti odštete.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više