Zbog Barića loše ozračje u reprezentaciji?

NEZADOVOLJAN statusom u reprezentaciji Dario Šimić izjavio je da bi mogao idući put odbiti Barićev poziv, a bude li Barić i dalje inzistirao na "Austrijancima" i neki drugi igrači mogli bi najaviti isto.

Teško je vjerovati da bi itko od sadašnjih hrvatskih reprezentativaca odbio poziv da zaigra za Hrvatsku, no izjava Darija Šimića alarmantna je. Ako je to rekao čovjek koji je prije mjesec dana izjavio kako mu je Hrvatska dala sve, te kako joj se treba odužiti, tko zna što je na pameti ostalima koji su razočarani ozračjem u reprezentaciji. Očito je da se Barić jako zamjerio Šimiću kad je promijenio mišljenje.

Prije nekoliko dana i Jerko Leko ljutito je reagirao na Barićeve tvrdnje da je on, uz Srnu, krivac za poraz od Nijemaca. Isto tako reagirao je i Stipe Pletikosa.

Dosad sigurni broj 1 hrvatske reprezentacije razočarano je čitao hrvatske dnevne novine koje mu je u Ukrajinu donijela supruga, dodajući kako se napokon i on upoznao s problemom vratara u reprezentaciji.

Hrvatski vratar uvrijeđen je što je Barić zaboravio na njegovih 40-ak, dosadašnjih nastupa za reprezentaciju. Pletikosa tvrdi da je svakom jasno da se u ovoj fazi sezone ne može biti u izvrsnoj formi, a da nije tako, tvrdi dalje Pletikosa, Hrvatska bi sigurno pobijedila Njemačku.

Pletikosa priznaje, kao što je i Leko priznao, da nije u formi. A kako bi i bio u formi kada u posljednja četiri mjeseca nije odigrao niti jednu službenu utakmicu, jer je u ukrajinskom prvenstvu pauza.

U izjavi za Sportske novosti rekao je kako poštuje sve hrvatske vratare, ali smatra kako bi "netko trebao respektirati to što su Butina i on u dva kvalifikacijska ciklusa bili na visini zadatka".

Dodao je kako neće imati nikakvih problema dođe li Didulica, Runje ili netko treći, "neka brani, tko je bolji".

Reprezentativni vratar rekao je kako, po njemu, nema smisla dovoditi nekog novog u tridesetim godinama, umjesto da se netko mlađi priprema da jednog dana bude prvi vratar Hrvatske.

Pletikosa se osvrnuo i na Šimićevu izjavu. Tvrdi kako "nešto u reprezentaciji šteka kada je Šimić to rekao, netko radi loše ozračje oko reprezentacije", a u reprezentaciji nažalost ima još nezadovoljnih igrača.

Pročitajte više