NBA

Zbog Bogdanovićevog suigrača je prekinuta NBA liga

Foto: Getty Images / Guliver Images

NBA LIGA odlučila je prekinuti natjecanje zbog pandemije koronavirusa. Prekid je uslijedio nakon što je otkriveno da je igrač Utah Jazza prije utakmice u Oklahomi protiv Thundera pozitivan na koronavirus.

Radi se o Rudyju Gobertu, francuskom centru koji je ujedno i suigrač najboljeg hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića. Igrači Jazza su krenuli sa zagrijavanjem, a onda im je naređeno da se vrate u svlačionice. Među njima nije bio Gobert koji se nije nalazio u dvorani Oklahome.

NBA je nastavak sezone jednostavno morala odgoditi do daljnjega jer je previše ljudi ušlo u kontakt s Francuzom. Nitko od igrača Oklahome nije komunicirao s njim, no svaki igrač i član stručnog stožera Jazza već je testiran na koronavirus. Uz to Jazzeri su samo dan prije kod kuće dočekali Toronto dok su dva dana prije toga gostovali u Detroitu kod Pistonsa.

Svi igrači iz tih ekipa će biti stavljeni u kućnu izolaciju, kao i oni protiv kojih je Jazz igrao u zadnjih 10 dana. Osim Pistonsa i Raptorsa, to su Cleveland Cavaliersi, New York Knicksi i Boston Celticsi. 

Mark Cuban, vlasnik Dallas Mavericksa, svemu ovome je nadodao kako je NBA dao instrukcije kako momčadi i dalje smiju trenirati, ali da im se preporučuje da nemaju goste koji dolaze izvan grada.

Igrači Jazza se smiju vratiti u Salt Lake City tek nakon što dogovore sve s Oklahomom i javnim zdravstvenim organizacijama u Salt Lake Cityju.

O svemu ovome je izvijestio Adrian Wojnarowski, najupućeniji NBA insider.

Pročitajte više