NK OSIJEK

Zbog čega je 1. siječnja bila stopirana izgradnja najmodernijeg hrvatskog stadiona?

Davor Javorovic/PIXSELL

IZGRADNJA Osijekovog stadiona na Pampasu od 1. siječnja 2021. godine bila je stopirana jer je prilaz gradilištu bio zatvoren nakon što je istekao ugovor s vlasnikom parcele, piše Glas Slavonije.

Točnije, istekao je ugovor između tvrtke Expand d.o.o. i Udruge Škola nogometa NK Osijek o najmu zemljišne parcele preko koje se obavljao promet između Strossmayerove ulice i mjesta na kojemu se gradi stadion.

Osijek se prije tri dana oglasio priopćenjem u kojem stoji da je sve u redu te da prilaz gradilištu ostaje isti.

Dogovor je postignut.

"Dio onoga što se spominje u objavljenom tekstu ne odgovara činjeničnom stanju, odnosno u pitanju su netočne ili nepotpune informacije. Ugovor s tvrtkom Expand d.o.o. o najmu, odnosno korištenju privatnog posjeda i parcele u Strossmayerovoj ulici je produljen. To znači da se radovi normalno nastavljaju i da će se gradilištu, što se tiče transporta, strojeva i mehanizacije, i nadalje prilaziti na isti način kao i do sada. Zahvaljujemo gospodinu Davoru Vlašiću na razumijevanju i dosadašnjoj suradnji, a unaprijed i na onoj koja je pred nama u idućem razdoblju. Nema više nikakvih otvorenih pitanja ni problema, nastavljamo dalje tamo gdje smo stali", rekla je Valentina Koprivnjak, predsjednica Udruge Škola nogometa NK Osijek.

Najmoderniji stadion u Hrvatskoj

Moderno zdanje trebalo bi biti završeno u lipnju 2022. godine. U tom trenutku će Osijekov stadion biti jedan od najmodernijih u regiji, a sigurno najmoderniji i s najviše sadržaja u Hrvatskoj. Stadion će imati sky boxeve, saune i jacuzzije iz kojih će se moći pratiti utakmice te pivnice.

S obzirom na to da se stadion nalazi na močvarnom tlu, gradnja ide u četiri faze. Prvo je izgrađen nasip od močvarnog tla, zatim je ono pretvoren u građevinsko tlo, a gradnja je počela u rujnu 2019. godine.

Stadion na Pampasu će imati kapacitet od 12.000 sjedećih mjesta koja će biti natkrivena, a do sada je u stadion ugrađeno 20.000 m2 oplate, 6500 m3 betona i 2000 tona armiranog čelika.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više