Zbog Erdogana se odgađa sarajevski derbi?

Foto: FK Sarajevo

MINISTARSTVO unutarnjih poslova Sarajevske županije zatražilo je pomicanje termina odigravanja sarajevskog nogometnog derbija između Željezničara i Sarajeva. Dvoboj je zakazan za nedjelju, 20. svibnja, a mogao bi biti odgođen zbog najavljenog predizbornog skupa turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji se održava istoga dana u središtu Sarajeva, potvrdili su u utorak iz sarajevske policije.

Dopis sa zahtjevom za pomicanje termina susreta posljednjeg kola nogometnog prvenstva BiH, MUP Sarajevske županije uputio je Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NS BiH).
 
Razlozi za odgodu utakmice najavljene za nedjelju u 17 sati su sigurnosni jer će većina policajaca toga dana biti angažirana na zaštiti skupa predsjednika Republike Turske, koji je i čelnik Stranke pravde i razvoja.
 
Recep Tayyip Erdogan predizborni skup održat će u dvorani Zetra, a očekuje se dolazak više tisuća Turaka i njegovih simpatizera.
 
Prema odredbama Nogometnog saveza BiH, posljednji susreti moraju se igrati u isto vrijeme, što bi moglo značiti da će se sva tri susreta posljednjeg 10. kola morati odgoditi. No u NS BiH smatraju da je moguće promijeniti termin odigravanja samo jedne utakmice s obzirom na to da je sve već poznato - Zrinjski iz Mostara je prvak države i ide u Ligu prvaka, dok će u Europa ligu ići Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar. 
 
Odluku o tome hoće li se pomaknuti termin odigravanja utakmice Željezničara i Sarajeva donijet će u sljedeća dva dana Natjecateljsko povjerenstvo NS BiH, potvrdili su za HINA-u iz ovog saveza.

 

Pročitajte više