Zbog "niskog" u genitalije poništena borba Cro Copa i Overeema

MIRKO FILIPOVIĆ nije mogao nastaviti borbu nakon što je čak u dva navrata primio izuzetno snažne udarce u područje genitalija. Suci su Overeema kaznili žutim kartonom, no kada je Cro Cop pokazao da ne može nastaviti, borba je poništena.

>Video: Galešić poražen u polufinalu Grand Prixa

"Žao mi je što je ova borba ovako završila. Nisam ga htio nisko udariti, htio sam ga pobijediti nokautom ili polugom, a ne ovako. Žao mi je jer želim postati prvak, Cro Cop mi je bio prvi na listi. Ja sam broj 1 i to ću dokazati", rekao je Overeem koji nije zanijekao niske udarce.

Overeem potpuno dominantan

Istini za volju, ovo je bio najbolji mogući rasplet borbe jer je do tog trenutka Overeem potpuno dominirao, ne ostavljajući Mirku niti centimetar prostora za neki od svojih udaraca. Nizozemac je upotrijebio već poznatu taktiku konstantno krateći distancu i kretajući se prema hrvatskom borcu.

Već nakon dvadesetak sekundi uspio je srušiti Mirka u parter i potpuno dominirati razornim "ground and pound" udarcima. Jedan od mnogih koji su sjeli, rasjekao je Filipovićevu lijevu arkadu pa su suci na kratko prekinuli borbu. Nakon povratka u stojku Mirko je zadao svoj jedini udarac ljevicom (middle kick) koji je odsjeo na pravo mjesto. Nekoliko trenutaka kasnije pokušao je i "high kickom" no Overeem je taj pokušaj iskoristio za novo rušenje i novu dominaciju na parteru.

I treće vraćanje u stojku značilo je Overeemovu dominaciju. No Nizozemac je ovaj put u dva navrata tijekom klinča nepropisno koljenom udario hrvatskog borca u području genitalija. Nakon prvog puta Mirko se uspio vratiti, no drugi niski udarac značio je i prekid borbe jer Filipović nije mogao nastaviti.

Zbog ovakvog raspleta gotovo je sigurno da ćemo gledati ponovljenu borbu, najvjerojatnije na Staru godinu.

Marko Petrak
Screenshot: Nova tv

Pročitajte više