LIGE PETICE

Zbog novog Sarrijevog poteza Mandžukić neće biti sretan

Foto: EPA-EFE

JUVENTUS i Maurizio Sarri službeno Paola Dybalu navode pod isturene napadače umjesto na krila, što znači da će i on biti konkurencija za minute Mariju Mandžukiću na toj poziciji.

Tako nešto se uklapa u Sarrijevu filozofiju nogometa. Iskusni Talijan preferira tehnički potkovanije napadače koji mogu sudjelovati u gradnji igre s krilima i veznjacima, dok su Mandžukiću glavne snage skok-igra i pritisak na loptu. 

Dybala će tako, prema svemu sudeći, ove sezone igrati kao lažna devetka, što daje puno napadačkih opcija Sarriju, kao što je mijenjanje mjesta s Cristianom Ronaldom koji će također puno vremena provesti na mjestu isturenog napadača.

Tjednima se piše kako je Mandžukićev odlazak iz Juventusa sve vjerojatniji, ali bivši hrvatski reprezentativac je odlučan dokazati novom treneru da zaslužuje minute. U tome će mu pomoći i odlazak Gonzala Higuaina koji bi uskoro trebao otići na posudbu u Romu.

Bayern, Borussia Dortmund i Everton samo su neki od klubova koji su iskazali interes za Mandžukića. Vidjet ćemo hoće li se njegovo mišljenje o odlasku iz Juventusa promijeniti nakon ovog poteza Sarrija.

Pročitajte više