Zbog Partizana i Cibone produžili prvenstvo

VODSTVO NLB lige zakazalo je odgođenu utakmicu 22. kola regionalne NLB lige između Partizana i Cibone za 23. ožujak, dan nakon posljednjeg kola natjecanja.

Josip Bilić potvrdio je odluku agenciji Beta;  

"Poštovao sam raspored Partizana i imao sam u vidu njihove obveze u Euroligi te sam se odlučio za 23. ožujak. Naravno, ako netko bude tražio odgodu i tog termina, razgovarat ćemo", rekao je Bilić.

Utakmica se trebala odigrati 22. veljače, ali je Vlada RH preko ministra Dragana Primorca s granice povukla Vukove zbog kaosa u glavnom gradu Srbije nastalom nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost. Tom je prigodom gorjela i hrvatska ambasada u Beogradu i utakmica je odgođena iako je Partizan jamčio sigurnost, a potom tražio i pobjedu službenim rezultatom.

Ambasada SAD također je savjetovala svojim državljanima da ne dolaze u Srbiju i zato je Efes Pilsen, protivnik Partizana u Euroligi, stigao bez četvorice Amerikanaca, od ukupno sedam u ekipi, prenosi Pink.


"Ne mogu komentirati lige koje ne vodim. Vjerujte i meni je žao, ali to je viša sila. To je vlada jedne države, to je više od sportske uprave. Siguran sam da nitko nije želio da se to dogodi, ali treba se izdignuti iznad takvih stvari", dodao je Bilić.

Direktor lige objasnio je da Partizan nikako nije mogao do pobjede za zelenim stolom;

"Nije isto, ali je slično kao kada Partizan nije zbog vremenskih uvjeta mogao otputovati u Sarajevo, koje je tražilo 20:0, ali sam to odbio. Ne može Partizan tražiti 20:0, jer Cibona nije odbila doći, već sam ja odgodio utakmicu."

D.R.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.