Zbog pobjedničkog gola u rurskom derbiju Rakitić u momčadi kola Bundeslige

PROŠLOG su vikenda profesionalni nogometaši u Njemačkoj apsolvirali dvoboje 24. kola prve i druge Bundeslige. Zapažene su uloge igrali hrvatski nogometaši.

Tako je Ivan Rakitić zaradio uvrštenje u idealnu momčad kola na poziciji zadnjega veznog igrača po ocjenama njemačkoga sportskog magazina Kickera. Zabivši krasan odlučujući pogodak u domaćoj pobjedi Schalkea nad Borussijom (2:1) od Kickerovih je analitičara hrvatski reprezentatvac zaradio ocjenu 2.

Kickerov je izvjestitelj u tiskanom izdanju magazina primijetio da je ploda očito donijela Rakitićeva standardnost na poziciji zadnjega veznog igrača, obzirom da je od prve do posljednje minute 21-godišnji Hrvat odradio svih sedam posljednjih, proljetnih prvenstvenih dvoboja Schalkea.

"Znao sam, čim sam opalio po lopti, da će odsjesti u mreži", rekao je presretni strijelac svoga drugog ovosezonskog pogotka u Bundesligi.

U momčadi kola također se našlo mjesta za BiH-reprezentativca Zvjezdana Misimovića, koji je ocijenjen s 2.5 za odlučujući gol i vrlo dobru igru u gostujućoj pobjedi Wolfsburga kod Hannovera (1:0).

Misimoviću je to bilo drugo ovosezonsko uvrštenje u momčad kola, Rakitiću prvo.

U drugoligaškom su kolu odlično odigrala još dvojica hrvatskih nogometaša, Andre Mijatović i Srđan Lakić. Lakić je proglašen igračem kola nakon što je ocijenjen jedinicom za učinak u derbiju kola kod Karlsruhea. Gosti su slavili 3:1, Lakić je u igru ušao u 70 minuti pri rezultatu 1:1 i riješio dvoboj zabivši dva pogotka.

Mijatović je ocijenjen s 2.5 u gostujućoj pobjedi njegove Arminije kod St. Paulija (1:0).

Pročitajte više