Zbog Werdera odgodili Osijek

NA ZAMOLBU Dinama da se zbog europskim obveza, odnosno kasnog povratka u Zagreb nakon susreta s Werderom (četvrtak ujutro) utakmica 5. kola Prve HNL Osijek-Dinamo umjesto u subotu odigrat će se u nedjelju, uz izravni TV prijenos. NK Osijek dao je pismenu suglasnost, čime je u potpunosti zadovoljen formalni uvjet iz Propozicija i odluke Skupštine Udruge Prve HNL o opravdanim razlozima za promjenu termina odigravanja utakmica zbog obveza u UEFA natjecanjima.

Budući da su i utakmice Međimurje-Hajduk i Slaven Belupo-Varteks također već ranije odgođene za nedjelju zbog nastupa Hajduka i Slaven Belupa u prvim utakmicama 2. pretkola UEFA kupa (četvrtak, 16.08.), Hrvatska televizija će i emisiju "HNL" emitirati u nedjelju nakon izravnog prijenosa utakmice Osijek-Dinamo zbog čega će se ista odigrati s početkom u 20.05 sati.

Također na zamolbu Dinama, utakmica 6. kola Dinamo-Međimurje odigrati će se dan ranije od redovitog termina kola, u petak 24. kolovoza s početkom u 19.00 sati.

Andrej Burilo, sudac utakmice 3. kola Prve HNL između Intera i Dinama pismenim očitovanjem zatražio je izmjenu zapisnika utakmice u rubrici "Strijelci". Naime, pregledom TV snimke utakmice utvrdio je da četvrti gol za Dinamo u 66. minuti nije postigao Mario Mandžukić budući da lopta upućena od igrača Dinama evidentno ne bi završila u golu da ju u pokušaju izbijanja iz peterca nije u vlastitu mrežu skrenuo Ernad Skulić. 

Temeljem očitovanja suca utakmice, Povjerenik za natjecanje Prve HNL, Josip Brezni, sukladno odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a donio je odluku o ispravku zapisnika utakmice, prenosi se na službenim stranicama Udruge.

D.R.
Foto: H:P.

Pročitajte više