Zdravko Mamić pozvao Tomislava Ivića da dođe u Dinamo!

GOSTUJUĆI u emisiji "Istinom do gola" prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić otkrio je da Georg Koch više neće braniti za Dinamo, te dodao kako je pozvao Tomislava Ivića da se pridruži klubu iz Maksimira.

Mamić nije precizirao hoće li Dinamovu mrežu od iduće sezone čuvati mlada vratarska nada Kelava ili će e ipak ostvariti transfer Tome Butine. A moguće je da Mamić još nije odustao ni od dovođenja zadarskog golmana Danijela Subašića.

"Treneri su najveći problem hrvatskog nogometa", kaže Zdravko Mamić i otkriva kako bi u Dinamu volio vidjeti Tomislava Ivića, jednog od najvećih domaćih nogometnih stručnjaka.

"Iviću nisam ponudio klupu, nego mjesto koje je dostojno njegovog iskustva i vrhunskih sposobnosti", kaže Mamić ne odajući točno na kakvo mjesto misli, ali vjerojatno priželjkuje vidjeti Ivića u ulozi šefa Dinamove struke.

Trener će ipak vjerojatno biti Branko Ivanković. Mamić je još jednom ponovio kako će pitanje novog Dinamovog trenera sutra biti riješeno, a činjenica da se pregovori s Tancem vode već dugo, te da je on ipak prvi izbor braće Mamić, sugerira da će Ivanković kroz nekoliko sati biti predstavljen kao novi/stari kormilar "modre lađe".

"Zahvaljujući Michelu Platiniju i njegovoj reorganizaciji Kupa prvaka Dinamo će u idućim sezonama sigurno igrati Ligu prvaka ili u najgorem slučaju Ligu Uefa", podvukao je Mamić.

Dinamov izvršni dopredsjednik progovorio je i o stanju u Hajduku, za kojeg kaže da je u istoj crnoj rupi u kakvoj je Dinamo bio prije osam godina.

"Stabilizacija Hajduka će potrajati još dugo, ali Ivić je bio realan kad je rekao da se momčad koja će se boriti za vrh hrvatske lige može stvoriti za dvije minute. U Splitu ima sposobnih ljudi koji mogu Hajduku osigurati bolju budućnost", kaže Mamić, napominjući kako tu na prvom mjestu misli na Željka Jerkova i Vedrana Rožića.

P.V.
Foto: B.P.

Pročitajte više