"Zdravo Roberto, kako obitelj?" - Objavljen transkript Morattijeve "pedale" Manciniju

ROBERTO MANCINI je nakon eliminacije Intera u osmini finala ovogodišnje Lige prvaka nagovijestio kako će na kraju sezone napustiti Nerazzurre, da bi samo 24 sata kasnije opovrgnuo odluku.

Predsjednik Intera Massimo Moratti nakon osvajanja 16. klupskog Scudetta obećao je Manciniju razgovor o nastavku suradnje:

"Razgovarat ćemo, ali daleko od kamera i očiju javnosti. Vidio sam koliko je sretan nakon ovog uspjeha. Mi smo imali veliko povjerenje jedan u drugog", govorio je tada Moratti.

Ostali članovi uprave uvjeravali su talijanske novinare kako će Mancini i dalje ostati za kormilom Intera.

"Mancini će 101 posto ostati na klupi Intera. Tu uopće ne vidim nikakve probleme, to je sigurno da ima našu veliku podršku", kazao je direktor Gabriele Oriali.

Već pola godine se zna da je Jose Mourinho budući trener Intera

Danas je Mancini prošlost, a novi strateg na klupi Intera je kontroverzni Portugalac Jose Mourinho, bivši trener Porta i Chelsea, čijem karakteru odgovara jedna momčad kakva je Inter.

Kako tvrdi Il Giornale, sastanak između Roberta Mancinija i Massima Morattija, na kojemu se odlučivalo o njegovoj sudbini, trajao je četrnaest minuta, a bivši trener Intera je koristio prilično oštar ton. Obećanja koja su čelnici kluba davali Manciniju bila su potpuna laž što dokazuje i nedavno objavljeni transkript njihovog razgovora:

Moratti: Zdravo Roberto, kako si?
Mancini: Dobro, hvala.

Moratti: Kako obitelj?
Mancini: Svi su dobro, hvala na pitanju.
Moratti: Roberto, imam lošu vijest za tebe.
Mancini: Znam!
Moratti: Moram te dati otkaz!
Mancini: Ne, ne moraš. Ti me želiš otpustiti, a to je sasvim drugačije.
Moratti: Znaš, pričao sam sa ekipom i nešto nije u redu. Nešto treba promijeniti.
Mancini: Nije točno, još u siječnju si spominjao Mourinha. Je li tako?
Moratti: Ne. Nije kako ti misliš.
Mancini: Ne! Pričao si priče i lagao si svih ovih mjeseci. Uvijek sam se ponašao na pravi način i nikada nisam lagao. Ovo je odluka koju jednostavno ne razumijem.
Moratti: Što pričaš? Nemoj tako, saslušaj me.
Mancini: Što ću slušati? Ti čak nisi ni proslavio Scudetto za stotu godišnjicu kluba kako treba. Nisi uopće bio sretan.
Moratti: Kakve to ima veze? Smiri se i popričajmo normalno.
Mancini: Pošto me otpuštaš, ne želim te ni slušati.
Moratti: Nemoj ovako otići, razgovarajmo o dobroj odšteti.
Mancini: Neću nikakvnu odštetu od tebe, želim sav novac za moj četverogodišnji ugovor i ni jedan euro više ili manje. Ne brini se, uskoro ćeš se čuti sa mojim odvjetnicima. Završavam ovaj razgovor. Bok.

Prema tvrdnjama Il Giornalea  Moratti mora Manciniju platiti oko 30 milijuna eura kompenzacije za raskidanje ugovora.

Siniša Mihajlović na Stamford Bridgeu

Siniša Mihajlović, prvi pomoćnik Roberta Mancinija, rekao je da je iznenađen odlukom Massima Morattija da otpusti trenera koji je ekipi donio tri uzastopna naslova.

Manciniju je otkaz uručen na kratkom sastanku sa predsjednikom kluba u utorak poslijepodne, a prvi koga je Roberto pozvao bio je Mihajlović, koji će najvjerojatnije također morati otići sa San Sira jer Mourinho dovodi svoje stručnjake.

"Roberto je to veoma teško podnio, bio je jako razočaran. Izašao je sa sastanka i odmah me je pozvao da mi priopći Morattijevu odluku. To je bila velika greška. Nisam tako nešto očekivao i uopće se ne slažem sa tim", rekao je Mihajlović i dodao da je Mancini stvorio dobru momčad koja bi uz poneka pojačanja nastavila sa dobrim rezultatima.

Mancini je sada jedan od glavnih favorita za popunjavanje upražnjenog trenerskog mjesta u Chelseaju, a sa njim bi u London mogao i bivši srpski reprezentativac Siniša Mihajlović.

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više