Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka: Englezi i ostali

PO PRVI put u povijesti Lige prvaka, četiri kluba u četvrtfinalu dolaze iz iste zemlje. Moguće je, i to ne samo teoretski, da polufinalni parovi natjecanja europskih "prvaka" budu kao da se igra polufinale FA ili Carling kupa, npr: Manchester United - Chelsea i Arsenal - Liverpool.

Čast ostatka Europe u današnjem ždrijebu u podne branit će: Barcelona, Roma, Schalke 04 i Fenerbahče. Više nema nositelja ni poludirigiranog ždrijeba, tako da se i u ovoj fazi mogu izvući jednonacionalni parovi, a danas ćemo također saznati i polufinalne parove, odnosno s kim će se "križati" pobjednici četvrtfinalnih parova.

Ferguson želi engleskog protivnika, Terry bi ga izbjegao

Alex Ferguson trlja ruke zbog mogućnosti da se susretne s nekim od suparnika iz "Big Foura": "Uživat ćemo ako već u četvrtfinalu dođe do dvoboja s engleskom momčadi".

John Terry, čiji je Chelsea u posljednje tri godine dva puta gubio u polufinalu LP-a od Liverpoola bi barem zasad želio izbjeći Engleze: "Nadam se da ih u ovoj fazi nećemo dobiti za protivnike, ali ako ih izvučemo moramo pobijediti. Već nekoliko sezona dođemo na korak do trofeja, ali sad ga želimo uzeti".

Može li netko uopće zaustaviti možda čak i englesko finale? Barcelona posustaje u lovu na španjolsku titulu, a u osmini finala su se lako obračunali sa Celticom. Ipak, s obzirom na ovogodišnju igru, teško je očekivati da Rijkaardova momčad ponovi 2006. godinu.

Roma je možda jedina od neengleskih momčadi kadra pomrsiti im račune, nakon samo naizgled iznenađujuće pobjede nad Realom u prošloj fazi.

Ipak, Spalletti bi sigurno želio izbjeći Manchester, koji ih je u prošlogodišnjem četvrtfinalu rastavio sa 7:1 na Old Traffordu.

Fener i Schalke su "van sebe" od sreće što su dogurali ovako daleko i ukoliko se ne sastanu međusobno, vrlo teško će neka od ove dvije momčadi u polufinale.

Kup Uefa: Nitko ne želi Bayern

U 13 sati, nakon završetak izvlačenja parova Lige prvaka, u šešir će kuglice "siromašnije sestre" s imenima: Rangers, Bayern, Sporting, Fiorentina, Getafe, Bayer Leverkusen, PSV i Zenit.

Sveengleski okus i u ovom natjecanju je za dlaku izbjegnut ispadanjem Tottenhama i Evertona na penale od PSV-a i "Viola", a lisabonski Sporting je nokautirao Bolton.

Zvonko Alač
Foto: AFP

Pročitajte više