Ždrijeb kvalifikacija Lige prvaka: Dinamo dobio najtežeg mogućeg suparnika

Foto: Guliver Image/Getty Images

DINAMO u drugom pretkolu Lige prvaka igra protiv boljeg iz okršaja estonske Flore i izraelskog Hapoel Beer-Shevea.

U Maksimiru su sigurno htjeli izbjeći izraelskog prvaka, najtežeg mogućeg suparnika u ovoj fazi natjecanja. Prve utakmice igraju se 24. i 25. srpnja, a uzvrati su 31. srpnja i 1. kolovoza.

Za Hapoel uglavnom igraju izraelski nogometaši, a strance u toj momčadi predvodi Isaac Cuenca, bivši nogometaš Barcelone. Osim njega tu je i bivši Benficini branič Vitor, te nigerijci ofenzivci Nwakaeme i Ogu. Najveća zvijezda momčadi je Izraelac Ben Sahar, nekadašnji nogometaš Chelseaja, Espanyola i Herthe.

Hapoel je u posljednje tri sezone prvak Izraela. U prethodna dva nastupa u Ligi prvaka stigao je do play-offa izbacivši Šerif, Olympiakos, Honved i Ludogorec. Na korak od Lige prvaka zaustavili su ga Cletic s ukupnih 5:4 2016. godine te Maribor zbog gola više u gostima (2:2) prošle godine.  

 

Ako Dinamo prođe, u trećem pretkolu neće biti nositelj pa može dobiti Salzburg (Austrija), Ludogorec (Bugarska), Celtic (Škotska), APOEL (Cipar), Legiju (Poljska) i Astanu (Kazahstan). Ni u posljednjem, četvrtom pretkolu hrvatski prvak ne bi bio nositelj.

Dinamu bi ulazak u grupnu fazu Lige prvaka donio čak 15 milijuna eura.

Težak zadatak i za klubove iz regije

Od klubova iz regije ljubljanska Olimpija u prvom pretkolu igra protiv azerbajdžanskog Qarabaga, mostarski Zrinjski protiv slovačkog Spartaka, prvak Srbije Crvena Zvezda protiv latvijskog Spartaksa, a crnogorski prvak Sutjeska protiv Astane. 

U drugom pretkolu Zrinjskog bi vjerojatno čekala poljska Legia, Olimpiju albanski Kukesi, Zvezdu ciparski APOEL, a Sutjesku danski Midtjylland.

Ždrijeb prvog pretkola:

 

Pročitajte više