Ždrijeb vaterpolske Eurolige i kupa LEN-a

HRVATSKI vaterpolski prvak dubrovački Jug igrat će u A skupini Eurolige, u kojoj su još francuska Olympic Nica, mađarski Vasas i Niš iz Srbije i Crne Gore, odlučeno je na današnjem ždrijebu u Budimpešti.

U B skupini igrat će zagrebačka Mladost, Jadran (Herceg Novi), španjolska Barceloneta i talijanski Pro Recco.

Riječko Primorje nalazi se u C skupini, zajedno sa Spartak Lukoilom (Volgograd), njemačkim Spandauom 04 i talijanskim Posillipom.

Skupinu D, koja je po ocjeni stručnjaka najjača, čine će mađarski Domino Honved, grčki Olympiacos, ruski Šturm 2002 i talijanska Brescia.

U Kupu LEN-a hrvatska ima dva predstavnika - zagrebački Medveščak i splitski Jadran Deltron. Medvešak će 27. ili 28. studenoga u prvoj utakmici osmine finala ugostiti beogradski Partizan, a Jadran Deltron talijansku Savonu. Uzvratne utakmice na rasporedu su 11. ili 12. prosinca.

Direktor zagrebačke Mladosti Perica Bukić istaknuo je da Mladost može biti zadovoljna ždrijebom, dodavši da kvalitetom u njihovoj skupini iskače Pro Recco. Za drugo mjesto, smatra Bukić, borit će se Mladost i Jadran (Herceg Novi). Četvrtfinale Eurolige izborit će po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine,

Pročitajte više