Ždrijeb Wimbledona: Ljubičić i Ančić prošli najlošije

OD petorice hrvatskih tenisača u glavnome turniru trećega Grand Slam turnira sezone Mario Ančić i Ivan Ljubičić imat će najteži posao na startu turnira.

Mario Ančić u prvom će kolu igrati s 32. nositeljem i 34. tenisačem svijeta, Francuzom Michaelom Llodrom. Dosad su se sastajali dva puta, uz dva trijumfa hrvatskog tenisača. Jedan od njih, 2005. godine, bio je finale Hertogenboscha na travi. Ančić je slavio 7:5, 6:4.

Uz Marija, dosta bi težak zadatak mogao imati i Ivan Ljubičić, koji će kao 26. nositelj u prvom kolu na Austrijanca Jürgena Melzera. Jedini su dosadašnji međusobni sraz ova dva tenisača imali upravo u Wimbledonu. Prije tri je godine u prvom kolu Austrijanac slavio sa tri puta po 6:4.

Ivo Karlović, najbolje postavljeni naš tenisač (18. nositelj), ide na njemačkog kvalifikanta Simona Stadlera. Sastali su se tri puta u karijeri uz stopostotan učinak našeg tenisača. Na travi su igrali prošle godine na Challengeru u Surbitonu, a “Div sa Šalate” je slavio u tri seta (6:3, 4:6, 7:5).

Roko Karanušić, 112. tenisač svijeta, igrat će protiv 92. na ATP ljestvici, Peruanca Luis Horne, od koga je izgubio 6:2, 7:5 u njihovu jedinome dosadašnjem meču, dok Marin Čilić za protivnika također ima kvalifikanta, Francuza Edouarda Rogera-Vasselina.

Hrvatski tenisači u prvom kolu Wimbledona:

Mario Ančić - Michael Llodra (32)

Ivo Karlović (18) - Simon Stadler

Roko Karanušić - Luis Horna

Marin Čilić - Edouard-Roger Vasselin

Ivan Ljubičić (26) -  Jürgen Melzer 

Totalsport
Foto: M.J.

Pročitajte više