hnl

Zekić preuzeo Slaven, ali ne smije voditi momčad

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SLAVEN BELUPO u 8. kolu HNL-a u subotu (19:05) gostuje na Rujevici kod Rijeke.

To je trebala biti prva utakmica pod vodstvom novog trenera Zorana Zekića koji je preuzeo momčad iz Koprivnice nakon otkaza Dejana Klafurića, no vjerojatno će morati malo pričekati. Naime, bivši trener Osijeka je zadnju utakmicu u HNL-u vodio u ožujku 2019. godine i to baš na klupi Osijeka protiv Gorice. U tom susretu ga je glavni sudac Fran Jović isključio, a disciplinski sudac HNL-a ga je kaznio s dvije utakmice zabrane vođenja momčadi. 

Zekić je nakon te utakmice otišao iz Osijeka te potom vodio Sheriff i mađarski Diosgyor, a suspenziju u HNL-u nije odradio. U rubrici "neodrađene suspenzije" na stranici Prve HNL piše da trener Slavena ima dvije utakmice kazne i prema pravilima ne bi smio biti na klupi na Rujevici, ali ni sljedećeg vikenda kad u Koprivnici gostuje Istra.

Zekić bi tako prvu utakmicu na klupi Slavena trebao odraditi u 10. kolu kad njegova momčad dočekuje Dinamo. Upravo je Slaven nanio Dinamu jedini poraz u dosadašnjem tijeku prvenstva pobijedivši ga u 1. kolu na Maksimiru 2:0.

Pročitajte više