Zekić: Trenutak nije lagan. Nije ugodno, bolno je

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA je na rasprodanoj Rujevici pobijedila Osijek 3:0 u 26. kolu SuperSport HNL-a. Najbolji igrač utakmice bio je riječki veznjak Veldin Hodža jer je postigao hat-trick za slavlje sastava trenera Željka Sopića. Rijeka je tako opet skočila na prvo mjesto SHNL-a i opet ima bod više od Hajduka. Osijek je ostao četvrti s istim brojem bodova kao i Lokomotiva.

Nakon utakmice Osijekov trener Zoran Zekić je rekao: "Moram reći da smo 20 minuta bili bolji. Imali smo šansu i posjed, a onda smo postali neozbiljni. Previše je bilo nekih situacija. Iz gol-auta smo predali loptu, ostali smo nisko s dvama stoperima, nismo suzili...

Teška glupost. Najviše me smeta što smo se onda raspali. Na 2:0 smo imali i šansu Jurišića. Rijeka je poslije dominirala. Ovo nije bio lagan trenutak. Nije meni, ljudima u klubu ni navijačima lako priznati, ali danas je bilo vidljivo zašto se Rijeka bori za prvo mjesto, a mi za ovo za što se borimo."

Zekić je potom nastavio: "Nakon Dinama smo pričali da promašujemo puno šansi. Jako mi je teško pričati sada o tome jer smo se nakon prvoga gola raspali. Nije lako igrati protiv Rijeke i gubiti 2:0. Morali smo se otvoriti, a Rijeka je fantastična u tranziciji. Danas smo to osjetili na jako bolan način. Hodža nas je kaznio s tri trenutka.

Razgovarali smo tome da Mirko Marić najbolje igra u half-spaceu i otvara prostor iza sebe. Nismo to dobro pokrivali kao što smo radili protiv Dinama. Napadali su nam te prostore iza leđa, nismo bili spremni. U drugom poluvremenu je bila još veća panika, svaka duga lopta bila je opasnost po naš gol", dodao je Zekić.

U drugom poluvremenu je želio da Osijek igra s dvojicom napadača, ali je brzo promijenio odluku. "Bilo mi je jasno da to neće biti dobro. Patili smo po bokovima, a oni su bili jako raspoloženi. Pokušao sam dobiti na stabilnosti, staviti hitrog Gržana da izađe po strani i pomogne Jurišiću", analizirao je Zekić.

"Gostujuća pobjeda? Podizanje momčadi ide kroz karakter. Trenutak nije lagan, nije ugodno, bolno je, od Osijeka se više očekuje. Možemo plakati ili raditi, nema druge. Stiže nam Varaždin, nama bitna utakmica koja dolazi u teškom trenutku. Igraju dobar nogomet iako rezultati to ne pokazuju. Na Rujevici su bili fantastični."

Pročitajte više