Zekić uoči Dinama: Razmišljao sam srcem, a ne glavom kada sam došao ovdje

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

OSIJEK i Dinamo u nedjelju od 17:30 na Opus Areni igraju utakmicu 25. kola SuperSport HNL-a. Susret treće i četvrte momčadi dolazi u ne tako dobrom trenutku za domaćine. Osijek je u prošlom kolu uzeo bod na gostovanju kod Lokomotive, a nekoliko dana kasnije su od istog protivnika ispali u četvrtfinalu Kupa.

"Svi smo razočarani što nismo prošli u Kupu"

Utakmicu je najavio trener Osijeka Zoran Zekić: "Svi smo svjesni trenutne situacije i što nas čeka u nedjelju protiv protivnika koji se jako digao u formi i svemu drugom. Bili su u velikoj nervozi, ali zahvaljujući snazi i kvaliteti su se vratili na pravi put. Nadam se da ćemo i mi nešto slično napraviti, iza nas je težak tjedan.

Svi smo dosta razočarani što nismo prošli u Kupu, dosta negativnih konotacija nakon utakmice, što je meni i razumljivo jer mislim da su neke frustracije tu već godinama pa je to izašlo na vidjelo. Razočarani smo što nismo prošli u Kupu.

Nema posustajanja, treba tražiti pozitivu, raditi predanije. Druga smo najefikasnija momčad lige, imamo najboljeg strijelca lige, uveli smo osam mladih igrača. Trojici je skočila cijena tri i više puta. To su detalji koji me vesele."

"Bio bih idiot da ne osjetim odgovornost"

Osvrnuo se na negativne komentare navijača: "Radio sam ovdje već četiri godine i prošao sam sve, od natpisa do toga da mi je skandirao cijeli stadion i tako u krug. Rodio sam se ovdje, mislim da to puno bolje prihvaćam nego igrači, a ne želim ulaziti u nikakav sukob jer tu nema pobjednika. Osjetim li odgovornost? Naravno da osjetim, bio bih idiot da ne osjetim.

Prvi sam koji sve to vodi i osjećam odgovornost kad igramo na način na koji ne želimo igrati. Mnogo me ljudi upozoravalo kad sam dolazio iz Albanije, ali to mi je bila velika želja. Razmišljao sam srcem, a ne glavom, ispatio sam se tamo da se vratim. Uvjeren sam da radim mnogo bolje nego u prvom mandatu, trebalo bi se to odraziti na terenu, a siguran sam da i hoće uskoro."

Pročitajte više