HNL

Zekić uveo pa izveo istog igrača: Objasnio sam mu neke stvari u svlačionici

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

TRENER Slaven Belupa Zoran Zekić bio je vidno razočaran nakon što je njegova momčad na domaćem terenu izgubila 4:1 od Dinama u desetom kolu HNL-a.

"Ja sam htio da igramo nogomet, ali nisam htio da budemo ovako naivni i otvoreni. Najopasniji smo bili kad smo imali loptu u posjedu. Radili smo gluposti, htjeli smo odigravati nekakva dodavanja iz zadnje linije, reposjed nam je bio užasan", započeo je Zekić pa nastavio:

"Prvo poluvrijeme smo možda mogli zabiti gol ili dva, imali smo dobrih šansi, na kraju smo imali 15 udaraca, ali kad igraš s pet igrača u obrambenoj liniji, ne možeš ovako dobiti prvi i drugi gol, toliko su ti golovi bili naivni da je to užas. Moramo biti pametniji i discipliniraniji."

Izveo igrača kojeg je uveo 35 minuta ranije

Zekić je pri rezultatu 4:0 za Dinamo pripremio izmjenu i iz igre izvadio Kolumbijca Zapatu, kojeg je uveo na poluvremenu. Zapata je u međuvremenu i asistirao za počasni gol Grgića, no Zekić nije promijenio odluku i umjesto njega je ubacio mladog stopera Ganžulića.

"Krenuli smo u drugo poluvrijeme s nekom idejom, počeli smo igrati s četiri u obrani i onda nas opet pokopa gol iz naše gluposti. Na kraju uvodim stopera kod 4:0 da se to zatvori i da to baš ne ode do kraja. Iz puno stvari se može izvući pouka, nema mjesta defetizmu", objasnio je Zekić pa se osvrnuo i na Zapatu:

"Svaki put kad napraviš zamjenu i to nije to, onda je to prvenstveno moja krivica. Neke stvari sam mu objasnio u svlačionici, nadam se da će me shvatiti."

Pročitajte više