Zeko plače, a Karadžole i Karačić sanjaju prodaju



MLADI BiH nogometni reprezentativac Ermin Zec pridružio se svom klubu Šibeniku na pripremama za proljetni dio sezone. Kako se prijelazni rok bliži kraju, sve je izvjesnije da će ostati adut u kadru Branka Karačića iako još postoji realna mogućnost da ode u inozemstvo.

Prema riječima direktora kluba Marka Karađolea, prioritet Šibenika ishođenje je radne dozvole za Zeca tako da može igrati u ligi u slučaju ostanka.

"Ermin je stigao u ponedjeljak, ishodili smo boravišnu dozvolu na njegovoj staroj adresi te očekujemo potvrdu radne dozvole. U slučaju da ostane, moći će igrati bez problema", rekao je direktor kluba Marko Karađole, koji ne može dati preciznu informaciju hoće li se toliko željeni transfer ostvariti.

"Opunomoćili smo mnogo ljudi za pregovore, mnogo je klubova u igri. Ne bih o imenima, jer ne mogu reći ništa konkretno", kaže Karađole, koji se nada da će Zec do kraja sljedećeg tjedna biti bivši igrač Šibenika.

"On je dobar dečko i bili bismo najsretniji da brzo ostvari svoje ambicije. Ne trebam ni naglašavati koliko bi njegova prodaja dobro došla klubu", govori Karađole, koji do vikenda očekuje konkretnije informacije.

Sam Zec više ne želi komentirati razvoj situacije. Nakon što mu je propao odlazak u Šahtar, pomirio se sa sudbinom. A to je čekanje raspleta, ma kakav on za njega bio. Ne ode li, naći će se u sličnoj situaciji kao Mandžukić u Dinamu. Primoran da igra u ligi koju je prerastao.

Karačić: Pripremamo se na Zecov odlazak

Nakon sjajne polusezone nogometaši Šibenika pripremali su se na eru bez Zeca. Iako je on još uvijek član Šibenika, trener Karačić vjeruje da će u nastavak sezone krenuti bez mlade zvijezde.

"Još uvijek postoji izvjesna šansa da Zec ode i mi se pripremamo na takav rasplet. Sportski gledano, njegov bi ostanak značio mnogo, no u okolnostima teške novčane krize njegova je prodaja prioritet. Dok je u kadru, ponašam se prema njemu kao prema dijelu momčadi, no teško je fokusirati se na igre uz neizvjesnost oko transfera", kaže trener Branko Karačić.

Do početka prvenstva znat će ima li Zeca u kadru. Prema našim informacijama, za mladog Bugojanca zainteresirano je nekoliko bundesligaških klubova, a Anderlecht još nije odustao od posla. U redu također stoje ruski i ukrajinski klubovi.

Pročitajte više