Železnjak uvodi NK Imotski u prvu ligu!

DMITRIJ ŽELEZNJAK, ruski poduzetnik i "veliko pojačanje" splitskog Hajduka, postao je potpredsjednik NK Imotski! Pred kraj prošlog tjedna, u službenim prostorijama tog drugoligaša, održana je svečana skupština na kojoj je osim vijećanja o planovima za budućnost, inauguriran i novi potpredsjednik.

No, Železnik nije osobno prisustvovao svom ustoličenju, kao ni zasjedanju skupštine, ali je poručio čelnicima da zahvaljuje na ukazanom povjerenju, u nadi da će pridonijeti razvitku kluba i čitave lokalne zajednice.

Nogomet je fetiš za ruske tajkune, a trend nije zaobišao niti Železnjaka, koji u hrvatski nogomet prvi puta ulazi preko Hajduka, 2005. godine. Tada je bogati sponzorski ugovor sa splitskim klubom, vrijedan 700 tisuća eura, sklopila tvrtka Portus Adria, inače koncesionar Sjeverne luke. Ovog ljeta na scenu je stupila nova tvrtka iz njegovog carstva, Adriatic Investment, s kojom je potpisan petogodišnji ugovor, težak oko milijun eura.

"Ne namjeravam kupiti Hajduk, niti postati članom Uprave. Pa nisam ja Abramovič! O nogometu malo znam, ali na svoj način dati ću dopinos "bijelima." - govorio je Abremovič ljetos, u svečanom ambijentu kultnog hotela Park.

No, čini se kako su Železnjakove ambicije porasle tijekom vremena provedenog u "najsportskijem gradu na svitu", što je inače, jedna od njegovih najdražih fraza hrvatskog govornog područja.

NK Imotski ove sezone se bori za ulazak u Prvu HNL, a Železnjakova potpora doći će kao naručena. U slučaju da njegov novi klub uspije doći do probranog prvoligaškog društva, bit će to vrlo delikatno razdoblje za splitskog kralja votke. Jer, da potpredsjednik Imotskog ulaže u Hajduk... Bit će to jedinstven slučaj naše prve lige, barem ako se vodimo za podacima koji se znaju (ili se smiju znati).

No, čelnici Imotskog takvim se problemima ne zamaraju. Iskazali su zadovoljstvo Železnjakovim pristankom da se uključi u buduće aktivnosti kluba, kao i želju za dugoročnom suradnjom koja će doprinjeti, nadaju se, i boljim plasmanom u daljnjim natjecanjima.

D.R.
Foto: D.P.

Pročitajte više