Željko Kopić poručio da je atmosfera u Hajduku uzrok loših rezultata

Foto: Pixsell / I. Kralj 

HAJDUK je drugi put ove sezone izgubio od Rudeša (2:1), ispao iz utrke za naslov i potvrdio da kriza u klubu utječe na momčad. Kiksali su u svim ključnim utakmicama i u posljednja tri kola borit će se za drugo mjesto.

Više ni trener Željko Kopić nije siguran. Ako ne osvoji Kup protiv Dinama, možda se neće trebati vraćati iz Slavonije. 

 

S pripremama za iduću sezonu Hajduk je već zakasnio jer tek mora izabrati ljude koji će voditi klub i odrediti ciljeve. 

Kopić je nakon jučerašnjeg poraza u Kranjčevićevoj doveo je igrače pred Torcidu. 

"Imao sam potrebu iskomunicirati par stvari s navijačima i ne bih više o tome. Došli su opet u velikom broju, dali su nam podršku. Razmijenili smo par riječi, sve ok, ide se dalje", rekao je Kopić nakon najgore utakmice Hajduka koju je vodio od svog dolaska prije pet mjeseci.

Uoči derbija desetljeća s Dinamom na Poljudu, Hajduk je bio je samo pet bodova u minusu. No dogodio se kolaps. Torcida je pokrenula smjenu Kosa, Hajduk je izgubio, a navijači su dan nakon utakmice natukli igrače u gradu. Protiv Rudeša momčad nije uspjela spojiti tri dodavanja i Kopić više nije imao što skrivati ni pričati u rukavicama. Dio krivnje za loše rezultate vidi u lošoj atmosferi u klubu. Prvi put je to javno rekao na ovaj način, iako zna da se u naredna tri kola bori za posao.

"Jako puno toga se u zadnje vrijeme poremetilo. Izuzetno dugo smo gradili specifičnu atmosferu, stvarali energiju i kompatibilnost unutar grupe igrača u svlačionici. U zadnjem periodu je bilo stvari koje su nas poremetile i u jednom dijelu se to stanje osjetilo kod igrača, reakcije nam nisu na razini na kojoj bi trebale biti. Čekaju nas još tri utakmice u ligi i finale Kupa, fokus držimo na treningu i prvenstvenim utakmicama, ali osjetno je da koncentracija nije na najvišoj razini i to nas košta rezultata".

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više