BOKS

Zhang: Prihvatio sam meč s Hrgovićem zbog cijelog boksačkog sporta

Foto: DAZN Boxing

FILIP HRGOVIĆ borit će se 7. svibnja protiv Kineza Zhang Zhileija u eliminatoru za okršaj za naslov svjetskog prvaka prema IBF-u. Borba će se održati u Las Vegasu kao posljednje zagrijavanje za glavni okršaj večeri između Canela Alvareza i Dmitrija Bivola.

Pobjednik će postati obvezni izazivač za titulu koju trenutačno drži Oleksandr Usik. Obojici će ova borba biti vrhunac dosadašnje karijere, a Hrgović je konačno pronašao boksača voljnog ući s njim u ring, nakon što ga je odbilo desetak potencijalnih protivnika.

Zhang: Činim ovo zbog sebe, ali i zbog cijelog boksa

Kada je red došao na Zhanga, 13. na IBF-ovoj ljestvici, on nije dvojio. "Kad se nitko drugi iz top 15 nije želio suočiti s Hrgovićem, rekao sam sebi da moram to učiniti zbog sebe i zbog boksačkog sporta. Ovo je najvažnija borba moje karijere, potpuno sam unutra, nemojte je propustiti", pozvao je Kinez, kojeg zovu Big Bang.

"Vrlo sam sretan što će se ova borba održati. Čekao sam ovu priliku, ona je sad tu i neću je propustiti", dodao je Zhang, koji je u karijeri dobio 23 borbe, od kojih 18 nokautom, uz jednu neodlučenu. Hrgović ima 14 pobjeda iz isto toliko mečeva, od čega 12 nokautom.

Eddie Hearn: Bilo je i vrijeme

"Konačno smo pronašli protivnika spremnog da prihvati izazov. Dvaput smo prošli cijelu IBF-ovu ljestvicu dok Zhang nije istupio pred Hrgovića u eliminatoru. Sad imamo El Animala protiv Big Banga u borbi za priliku za najveću nagradu u boksu. Ova epska bitka zapalit će T-Mobile Arenu u Las Vegasu, gdje će publika vidjeti sljedećeg svjetskog prvaka na djelu", rekao je Hrgovićev promotor Kalle Sauerland, a zadovoljan dogovorenom borbom je i drugi Hrgovićev promotor Eddie Hearn. 

"Bilo je i vrijeme da netko istupi i bori se s Filipom. Pohvale Zhangu i njegovom timu na prihvaćanju izazova. Obojica su vrlo moćni i znaju da ih pobjeda dovodi korak bliže ultimativnoj nagradi, naslovu svjetskog teškaškog prvaka. U toj borbi neće biti uzmaka, bit će to pravi vatromet u već ionako naelektriziranoj večeri", rekao je Hearn.

Hrgović je dan ranije najavio borbu rekavši da je rođen za velike stvari i da vjeruje da će biti najbolji protiv najboljih suparnika, a otkrio je i da za psihologa ima Isusa iz Nazareta, kojem povjerava psihološku i duhovnu pripremu.

Pročitajte više