Zidane je došao gledati sina. Vidio je svog nasljednika

Foto: Profimedia

JUDE BELLINGHAM (20) briljirao je i u 16. nastupu otkako je ljetos za 103 milijuna eura došao u Real. Za pobjedu protiv Napolija (4:2) u petom kolu Lige prvaka po jedan gol je majstorski postigao i namjestio te je tako na već 15 golova i 4 asistencije. Sjajan učinak i za napadača, a kamoli za veznjaka.

Usporedbe sa Zidaneom su krenule još ljetos. Jedan od najvećih došao se osobno uvjeriti jesu li utemeljene

Bellingham je ekspresno postao idol navijača Reala i španjolske javnosti. Ubrzo po njegovom dolasku u Real krenule su prvo stidljivo, a onda sve češće, usporedbe Bellinghama s prethodnikom, koji je nosio dres s brojem 5. Zinedine Zidane protiv Napolija je sam došao provjeriti jesu li te priče točne. Ustvari, došao je na Bernabeu nadajući se da će vidjeti debi sina Thea za prvu momčad Reala, ali ovako priča bolje zvuči.

Klinac je u par dana nadmašio Ronalda i Di Stefana te rekord star 25 godina

Uskoro je ta priča prerasla u bajku, nakon što je Bellingham briljirao protiv Napolija, i to ozlijeđenog ramena i gležnja. Nakon što je prije par dana golom Cadizu srušio, činilo se, nedostižne golgeterske rekorde Cristiana Ronalda i Alfreda Di Stefana, koji su u prvih 15 utakmica za Real postigli po 13 golova, krasnim golom glavom prvaku Italije srušio je još jedan rekord, star 25 godina. Njime je postao prvi igrač Reala koji je postigao gol u četiri prve utakmice u Ligi prvaka jer sada više ne dijeli rekord s Cristianom Karembeuom. On je od 1998. do nedavno bio rekorder golovima u sve tri prve utakmice LP-a za Real.  

"Petica dugih rukava, crne predatorke i magija. Kod koga smo to već vidjeli?"

Protiv Napolija je Bellingham poboljšao i srušio Realove rekorde u bijeloj majici dugih rukava s peticom na leđima te s legendarnim crnim Predator kopačkama crvenog jezika na nogama. "Bellingham nas je odmah podsjetio na Zidanea i onda je preostalo još samo da obuče njegove kopačke.

"Ostalo je samo da obuče Zidaneove kopačke. Kada je to napravio, magija je bila potpuna"

To je napravio te u njima izveo golgeterski pothvat koji nije uspio ni Ronaldu ni nizu drugih najvećih strijelaca u povijesti kluba i nogometa. Za razliku od njih, vrhunskih napadača, ovaj mladić, dojučerašnji tinejdžer i veznjak, prije prosinca je postigao čak 15 golova. Nije čudo da mu Bernabeu pjeva 'Hey Jude' i da se na štandovima oko stadiona može kupiti čak pet različitih šalova s njegovim likom" piše Marca.

Pročitajte više