HRVATSKI NOGOMETAŠI

Zidane: Modrić je ključan u mojoj revoluciji

Foto: EPA

REALOV trener oduševio je taktikom i igrom kojom je došao do pobjede protiv Valencije (3:1) u polufinalu španjolskog Superkupa. 

Bez Benzeme, Hazarda i Balea, ali s čak pet veznjaka dominirao je protiv jakog suparnika i učinio ga potpuno nemoćnim. Valencia protiv razigranog Reala nije napravila ništa osim gola iz penala u zadnjoj minuti.

Fede Valverde, Luka Modrić, Isco, Toni Kroos, Casemiro nisu suparnike pobijedili samo brojnošću, nego su, posebno prva trojica, odigrali sjajno, iako inače ne igraju svi zajedno. Osim toga, sva tri Realova gola postigli su veznjaci.

Španjolski novinari slave Zidanea zbog spektakularnog preobražaja momčadi. "Realu je promijenio kožu i dušu. Revolucionar Zidane kreirao je novu momčad, punu veznjaka, koja izgleda kao Guardiolina Barcelona ili Del Bosqueova Španjolska kada je u finalu Eura 2012 razbila Italiju i u kojoj su se veznjaci Xavi, Xabi Alonso, Iniesta, David Silva, Cesc i Busquets poigravali sa suparnicima", piše Marca.

Zidane ovako odgovara na pohvale i objašnjava revoluciju koju je izveo: "Uvijek volimo pokušati nešto novo. Tako sam sad mogao igrati s pet krila, ali odlučio sam se za ovu taktiku, u kojoj su Isco i Luka imali ključne uloge kao igrači iza napadača. U ovom novom sustavu najvažnije je bilo da oni vrše pritisak na protivnika i razigravaju suigrače. Tako smo dvostruko htjeli nauditi suparniku i to smo uspjeli."

Za kraj je poručio suparniku u finalu, u kojem Real čeka jednog od dva najveća rivala: "Za iduću utakmicu protiv Barcelone ili Atletica pripremamo novo iznenađenje."

Pročitajte više