lige petice

Zidane nakon ispadanja iz kupa s igračem više od trećeligaša: Ovo nije sramota

Foto: Reuters

ŠOK u Kupu kralja. Real Madrid, aktualni prvak Španjolske, najveći klub zemlje i svijeta, ispao je u 1/16 finala porazom 2:1 kod Alcoyana, trećeplasiranog kluba jedne od skupina treće lige.

Realova blamaža je tim gora što ga je trećeligaš pobijedio i izbacio u ranoj fazi natjecanja tako što je odlučujući gol postigao s igračem manje. U produžetke se otišlo rezultatom 1:1, a tamo je u 109. minuti Ramon Lopez, igrač Alcoyana, dobio crveni karton u 109. minuti.

Šest minuta kasnije Juanan zabija za najveći uspjeh u povijesti Alcoyana. Klub koji je prije godinu i pol zamalo ispao u četvrtu ligu iz kupa je izbacio Real Madrid. 

Nakon ponižavajućeg poraza Reala teška je situacija njegovog trenera Zinedinea Zidanea. Ispadanje od trećeligaša u kupu svakako je situacija koja jako uzdrmava trenera, ali Zidaneov položaj otežava što mu je ovo treći neuspjeh u manje od dva tjedna. U tri posljednje utakmice Real je kod Osasune igrao samo 0:0 te tako dao Atleticu priliku da mu pobjegne na vrhu La Lige. Zatim je izgubio 2:1 od Athletica u polufinalu Superkupa, a sada je iz kupa ispao od trećeligaša.

Zato se s velikom pažnjom čekala Zidaneova presica na stadiončiću u Alcoyu. Na njoj se, prema pisanju španjolskih novinara, pojavio miran i staložen.

"Činjenica je da smo se trudili pobijediti i imali nekoliko prilika zabiti drugi gol, koji bi vjerojatno bio pobjednički. Međutim, to nismo uspjeli, a u nogometu se onda najčešće primi gol. Ovo je teška situacija jer smo ispali, ali trudili smo se proći", prvo je komentirao Zidane.

Jeste li vi krivi za poraz?

"Svakako sam odgovoran kao trener, ali ovo je nogomet. Lopta nam nije htjela u gol, njima jest. I onda ispadnete."

Smatrate li da je ovaj poraz Realova sramota?

"Vi to zovete tako, ja kažem da je ovo nogomet. Morali smo pobijediti trećeligaša, ali ovo nije sramota. Ovakve stvari se događaju i morate preuzeti odgovornost. Moramo nastaviti raditi. Ovaj poraz boli jer ne volimo gubiti, ali nećemo poludjeti zbog toga."

Mislite li da vam momčad još uvijek vjeruje?

"Mislim da mi igrači vjeruju. To morate njih pitati, ali uvjeren sam da je odgovor potvrdan."

Bojite li se otkaza?

"Poraz u Realu uvijek donosi takve priče. Preuzimam punu odgovornost za ovaj poraz i vidjet ćemo što će se dogoditi. Miran sam jer znam da su moji igrači željeli pobijediti i dali sve od sebe."

Je li ovo najbolniji poraz u vašoj karijeri?

"Svi porazi su bolni. Ne bih ovoga izdvajao."

Pročitajte više